Înainte să-mi fi scris Bogdan Taus (foto mic), știam deja de Dragului, din Predeal, de la o pereche de prieteni mai tineri și mai aventuroși, care uneori pleacă dimineață din București și sfidează traficul de infern de pe Valea Prahovei doar ca să ia masa acolo și să se întoarcă. Și nu singuri, ci uneori cu alte perechi de prieteni la fel de curajoși / nesăbuiți ;-). Așa că recomandarea lui Bogdan nu m-a uimit, ci doar curajul antreprenorilor de a ține deschis într-un loc unde clientela e cel mai adesea înnebunită de nervi după blocajele de pe șosea.
“Probabil mâncarea e chiar bună, dacă lumea depune atâta efort ca să se ospăteze aici”, mi-am zis. Am cerut referințe de la amicii sus-menționați, iar confirmarea a sosit: coastele cu cartofi cu rozmarin și usturoi, specialitatea bucătarului șef, sunt prima opțiune de fel principal (urmată de papanași, dar n-am poză, va trebui să îi credem pe cuvânt). Coastele “au devenit, de-a lungul timpului, o tradiție culinară a celui mai cunoscut și mai bine cotat restaurant de pe Valea Prahovei”, se laudă cei de la Dragului. Și, cum Dragului se potrivește cu Drăgaica (roșie) de la Oprișor, căutați-o – e la ea acasă în Predeal.
Hotel & Restaurant Dragului, Predeal
Bdul Mihail Săulescu Nr 28, Tel: (+4)0735866150, website: www.hoteldragului.ro