Volumul “#Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures” / Premiile de excelență Vinul.Ro 2018: cu sinceritate și pricepere prin universul vinului românesc 

Un nou volum inițiat de Vinul.Ro are prelansarea la București în data de 12 decembrie 2018, la wine barul Wineful Tapas & Wine din Str George Enescu nr 11-11A. Un somelier român de top, creator de școală în domeniu – Sergiu Nedelea – și opt bloggeri și comunicatori specializați din domeniul vinului românesc și-au dat mâna, la invitația revistei, pentru a oferi publicului primul volum colectiv de recomandări bilingve printre etichetele disponibile pe piața de la noi. 

Prelansarea volumului #Winelovers Guide Into Romanian Treasures – înainte de a fi disponibil în librării – are loc, pentru prietenii revistei, la Wineful Tapas & Wine din București

“Ghidul printre comorile românești” reprezintă opțiunile autorilor și, totodată, “Premiile de excelență Vinul.Ro” 2018

Mirela Mateescu, Silvia Palașcă,  Bogdan Caracaleanu, Bogdan Dobrițoiu, Laurențiu Horodnic, Iulian Grigorescu, Mihai Vasile și Răzvan Stoenescu semnează alături de Sergiu Nedelea cele 104 recomandări intitulate  “#Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures” – o premieră colectivă națională. Totodată, aceste recomandări constituie și lista “Premiilor de excelență Vinul.Ro”, eveniment care în 2018 împlinește un deceniu de existență.

Cezar Ioan (Vinul.Ro) este inițiatorul primului volum de recomandări de vinuri românești scrise de bloggeri și comunicatori de profil
“Inițiind acest volum am dorit să ‘dăm ceva înapoi’ comunității iubitorilor de vinuri, la nașterea și creșterea căreia am avut și noi un rol. După ce am organizat primul concurs de vinuri (Premiile de excelență Vinul.Ro) în care bloggerii au fost invitați să jurizeze, după ce am ținut ani de-a rândul paginile revistei deschise pentru bloggerii de vin care au dorit să se exprime în formă tipărită, am considerat că și această inițiativă este un mod de a continua să fim relevanți și să ne implicăm în viața comunității de o manieră vizibilă și utilă” – Cezar Ioan, publisher Vinul.Ro

“După 16 ani de când ne ocupăm cu promovarea culturii vinului, a sosit momentul în care numărul și priceperea pasionaților de vin de la noi din țară a crescut într-o asemenea măsură încât să poată coagula, ei înșiși, un catalog veritabil de recomandări sincere și competente în domeniu”, a declarat Cezar Ioan, publisherul revistei Vinul.Ro.
“Semnatarii volumului au adăugat pasiunii suficientă experiență internă și internațională, dar și studii și certificări în domeniu, astfel încât acest proiect Vinul.Ro nu reprezintă decât un vehicul menit să ofere forță și vizibilitate ghidului scris de ei. Suntem bucuroși că acești autori de carte s-au educat în domeniu inclusiv ca urmare a eforturilor revistei noastre, iar prezența unui formator de somelieri – Sergiu Nedelea – printre semnatari constituie și ea o garanție suplimentară a valorii acestui volum”, a mai adăugat Cezar Ioan.

“#Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures”, bilingv și frumos ilustrat color, se adresează deopotrivă românilor și străinilor

După cum se arată și în Cuvântul înainte al cărții, publicarea acestui ghid are două semnificații: cum majoritatea autorilor sunt și jurați ai ultimelor ediții a concursului de vinuri inițiat de revista Vinul.Ro, lista vinurilor recomandate în carte constituie și lista “Premiilor de excelență Vinul.Ro 2018” – eveniment anual așteptat în industrie în ultimul deceniu; iar titulatura de “#Winelovers’ Guide… “ reprezintă o formă de conectare a României la mișcarea internațională #Winelover – o comunitate a pasionaților de pe toate continentele, care reunește peste 25.000 de iubitori de vin.

Designerul Bogdan Anghel este, practic, cel de-al zecelea autor al volumului #Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures, ilustrațiile sale unice dând frumusețe proiectului de prezentare a vinurilor românești. Cartea NU reprezintă un top, ci o selecție non-ierarhică de recomandări sincere și profesioniste

 

Vinul.Ro este singura revistă specializată în vinuri din România și s-a implicat permanent în promovarea valorilor românești din sfera oenologiei și gastronomiei, ca inițiator al mișcării culturale “Revoluția Pleșcoi” și al primului “Congres Național pentru Gastronomia și Vinurile din România”, prin editarea volumului “Romanian Gastronomy in the XXIst Century” și prin multe alte acțiuni din domeniu.