Premiile de excelență Vinul.ro 2019 vor fi anunțate pe 4 octombrie (corecție: pe 27 SEPTEMBRIE!), într-un eveniment de gală

Premiile de Excelență Vinul.ro 2019 au un caracter special anul acesta, deoarece vor fi anunțate într-un cadru festiv, prilejuit de prima sărbătorire oficială a Zilei Naționale pentru gastronomia și vinurile din România (6 octombrie). Aceasta este cea de-a 11-a ediție anuală a evenimentului organizat de revista noastră – iar în toți acești ani evaluările juraților Vinul.ro au scos în prim plan produse de foarte bună calitate, a căror vânzare a crescut, la fel ca și prestigiul lor.

Publicitate
Domeniul Bogdan

4 octombrie (CORECȚIE -27 SEPTEMBRIE): Gala Premiilor de Excelenţă Vinul.ro și Premiile GastroArt

6 octombrie: Ziua Naţională pentru gastronomia şi vinurile din România – Gala Gastronomiei Românești

Vom organiza Gala Premiilor de Excelenţă mai devreme decât în alţi ani, pentru că anul acesta va avea dublă semnificaţie, odată cu instituirea legii Zilei Naţionale pentru gastronomia şi vinurile din România. ‘Manifestul’ care a stat la baza acestei legi a fost iniţiat de Cezar Ioan (publisher Vinul.ro), Cosmin Dragomir (gastroart.ro) şi Chef Nico Lontras. Aceasta a devenit lege cu ajutorul deputatului Mihai Mohaci și susținerea lui Alexandru Petrescu și  Adrian Neag și se va sărbători în prima duminică din octombrie .

Pe lângă concurs şi premii, vom organiza împreună cu partenerii noștri, o serie de evenimente în București și în toată ţara, care să pună în valoare tradiţia culinară şi vinurile din România.

Publicitate

Gala va avea loc la Palatul Bragadiru, pe 4 octombrie (LATER EDIT: LA PALATUL PARLAMENTULUI, pe 27 SEPTEMBRIE). În aceeași seară, în aceeași locație va avea loc și prima ediție a Premiilor GastroArt, unde vor fi recompensați simbolic cei care au contribuit la dezvoltarea și promovarea gastronomiei românești.

Vor fi evaluate vinuri din România şi Republica Moldova

La concursul organizat înaintea Galei vor fi evaluate vinuri româneşti şi moldoveneşti, prin degustări „în orb” în comisii oficiale formate din specialişti în domeniu. Premianţii vor primi medalii autocolante pe care le vor putea lipi pe sticlele de vin, pentru a semnaliza produsul lor şi a-l orienta pe consumator.

Ediția 2019 este o ocazie bună ca vinul să se unească și să demonstreze o putere și o diversitate care să dea încredere consumatorului român – printr-un efort comun și vizibil. Rezultatele concursului, dar și evenimentul de gală în sine, vor fi promovate printr-o rețea vastă de parteneri media și bloggeri de profil, iar la eveniment vor fi invitați achizitori din marele retail, operatori HoReCa și influenceri cu largă audiență.

CRAMELE SE POT ÎNSCRIE PÂNĂ PE 17 SEPTEMBRIE. (LATER EDIT: SUNT DISPONIBILE ȘI STANDURI DE PREZENTARE LA GALĂ)

VOR FI DISPONIBILE SI MEDALII AUTOCOLANTE,

Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare – Adelina Boboc, adelina@vinul.ro (0727254318).