Stories of a Heart, Viorica Pintilie. Lansare cu jazz și vinuri SERVE

Cunoscută deja cititorilor noștri de la multiple evenimente ale Cercului de Fetească, unde a delectat asistența cu muzica ei, cântăreața Viorica Pintilie scoate la iveală astăzi și primul ei album.

Publicitate
IWCB

Și, cum legătura dintre arta interpretativă și vin e una firească și veche, evenimentul de la sala Elvira Popescu a Institutului Francez din București va fi însoțit și de o degustare de vinuri SERVE.

“Stories of a Heart” este titlul sub care se lansează azi trăirile Vioricăi și ale colegilor Adrian Flautistu (contrabas), Alexandru Olteanu (pian), Iulian Nicolau (baterie) și invitaților speciali Cătălin Milea (saxofon) și Gilberto Ortega (percuție). Un album cu piese calde, îndelung șlefuite până la cele mai mici detalii, ca niște pietre prețioase, “Stories of a Heart” se prezintă exact așa cum arată și numele, ca o oglindire a Vioricăi – sufletească, dar relevantă inclusiv în ceea ce privește talentul interpretativ și anvergura calităților ei vocale.

Publicitate

“Pentru Viorica Pintilie, jazz-ul nu este doar o pasiune descoperită relativ recent, ci și oportunitatea primenirii propriei cariere artistice. Cântăreața  posedă o voce nativă, versatilă, șlefuită la Universitatea de Muzică din București, unde a absolvit masterul în cadrul Departamentului Jazz și Muzică Ușoară al Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală. Performanțele “live” avute într-un timp scurt, de la apariția ei în circuitul jazz-ului autohton, dovedesc că Viorica Pintilie știe să-și dezvolte aptitudinile artistice personale. Progresele ei sunt consistente și probate în numeroase apariții scenice apreciate de public, în festivaluri de jazz și în concertele stagiunilor din București sau din țară”. (Cristi Marica Rădoi, Radio România)

Foto: Florin Cristache / Designer: Mimi Chipăilă / Make-up – Simona Felea/ Hairstyle – Laurent Tourette & Florin Cova