Terase cu noutăți, pentru toate gusturile, în București

Chair dacă vremea asta pare să dea bătăi de cap iubitorilor de căldură și ieșiri la terase în București, pentru după-amiezile sau serile în care căutați un loc plăcut de relaxat la aer și cu mâncare gustoasă, vă las mai jos câteva sugestii, zic eu, de luat în seamă,  din zone și cu bucătării diferite.

Publicitate
Casa Timis

Secret Garden, cu șezlonguri printre copaci, mâncare mediteraneeană și seri de live sax –  la Tratoria Rossini 

Una dintre cele mai noi locuri deschise vara asta este Grădina secretă de la Trattoria Rossini – o terasă cu aer de vacanță, de realxat la prânz cu familia ori seara, la o cină în doi ori cu ai voștri. Foarte bună ideea proprietarilor de a prelungi terasa propriu-zisă cu grădinița cu măsuțe și șezlonguri printre copaci și verdeață, unde te poți retrage după masă cu o cafea și un desert sau, de ce nu, chiar să îți comanzi  mâncarea aici.Din meniul ofertant, ai ce alege – atât „de vară”, de la fructe de mare la grătar – proaspete și foarte gustoase, midii cu sos de vin sau picante, la turnulețele de calamari fritti, și deserturi răcoritoare tip parfait (cu cocos, pepene galben, căpșune, ciocolată). Multe sunt preparate italienești – paste, risotto și main-uri mai consistente cu vită și pui. Prețuri orientative: calamari fritti 30 lei, risotto cu pui și sparanghel / funghi porcini / quatro formaggi – de la 26 lei, tortellinni pana prosciutto al forno 32 lei, midii 54 lei 500g.
Periodic, au loc aici seri de Sax Live cu Doina Spataru, cea care anul trecut i-a cucerit pe jurații de la „Vocea României” și a fost aleasă de Loredana Groza în echipa ei.
Restaurantul are două saloane pentru evenimente private și două terase.
Adresă și contacte. Calea Piscului, 10, vis-a-vis de Sala Polivalentă.
Tel.: 0726.044.625 www.facebook.com/trattoriarossinibucharest
www.instagram.com/trattoria.Rossini

 

Publicitate
IPPU

Burebista – terasa din centrul Bucureștiului, unde găsești vânat și feluri mai rare românești

Noutatea la vechiul restaurant Burebista, din spatele hotelului Intercontinental, este că a fost preluat de grupul Max și face ceva schimbări în meniu, păstrând însă și consacratele casei pentru care restaurantul a devenit popular. Are bucătăria de aici câteva feluri care nu se prea găsesc prin restaurantele din București, din care aș aminti următoarele: iepurele în sos de vin alb cu usturoi sau cu măsline, ciuperci și sos de muștar și cerbul cu hribi sau cu fructe de pădure și sos demiglace.  Sau dacă vreți să gustați mai multe tipuri de carne, puteți opta pentru mix grill-ul cu cerb, mistreț și prepeliță (89 lei) sau pentru un platou cald cu mistreț cu ciuperci, cerb cu sos de afine prepelițe la frigare, iepure în sos de vin, cârnați și orez.  La capitolul românești, am remarcat creierul măcelăresc, tuslamaua, bulzul ciobănesc copt (19 lei). Peștele nu lipsește nici el – la grătar, la tigaie sau în preparate cu sosuri și nici gustările de casă vegetariene – zacuscă cu ciuperci, fasole bătută, salată de vinete.

Și lista de vinuri e bogată, începând cu vinul casei – Burebista (Cabernet Sauvignon), făcut de Chateau Vartely, la o serie de etichete de la numeroase crame românești. Terasa este spațioasă, răcoroasă, cu multă verdeață și fântâni arteziene, tocmai bună de retras dacaă te afli în mijlocul Bucureștiului și cauți un loc liniștit. Prețuri orientative: 14 lei zacusca cu ciuperci, 19 lei bulzul, 27 lei tuslamaua, 37 lei iepurele, de la 89 lei platourile cu vânat sau 147 lei cel cald de 1 kg. Adresă și contacte. Str. Batiștei, Tel. 0756.717.649. www.burebistarestaurant.ro. www.facebook.com/pg/restaurantburebista

 Complex Herăstrău, cu view pe lac și fructe de mare gustoase

Sunt destule terase în parcul Herăstrău,  dar cea a complexului cu acelasi nume, deși printre cele mai vechi de aici, rămâne  populară, din câte am observat, mai mereu plină, mai ales pe ponton. O recomandare dacă vreți un party sau un eveniment drăguț este chiar pe lac, pe una din bărcile pe care cei de aici le pun la dispoziție. Restaurantul și-a diversificat și adaptat meniul în timp, iar dacă sunteți în grup sau cu familia, fiecare ar avea ce alege – atât preparate din bucătăriile internaționale, mediteraneene – de la supe de fructe de mare, la paste, galletto rumenit la jar și steak-uri, dar și mâncăruri românești -plăcinte cu brânză și varză,  jumări de somn și crap prăjit, pastramă de oaie ș.a.  Ce am gustat eu  și mi-a plăcut în mod special a fost platoul cu fructe de mare la grătar – proaspete, foarte gustoase, salata cu gravlax, mix de salate, mango și avocado și deserturile din care ar fi greu să recomand unul – tortul casei cu ciocolată, cremă de mango și fulgi de migdale ar fi unul dintre ele.  Prețuri orientative de la 32 lei -salatele cu piept de curcan grill și ou poșat, cu pere caramelizate și Brie prăjită, 42 de lei cea cu somoin, mango și avocado, 48 lei saramura de crap, 72 lei platourile cu fructe de mare (550 g), de la 18 lei deserturile.

Adresă și contacte. Șos. Nordului 7-9. Tel. 0786.778.800. www.herastrau.ro www.facebook.com/complexherastrau