Trofee în premieră pentru Crama Carastelec la The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018

Medalia de aur, trofeul World Champion Rising Star și premiul special Best in Class pentru Carassia Blanc des Blancs sunt premiere nu doar pentru Crama Carastelec, ci și pentru România. Premiile au fost acordate la gala organizate la Londra de The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018 (CSWWC) în 24 octombrie. he Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC) este singura competiție internațională destinată exclusiv vinurilor spumante și șampaniilor.

Publicitate
Excursii

Carassia Blanc de Blancs – „dintr-o altă ligă“

Astfel, trofeul World Champion Rising Star a fost anunțat în premieră la cea de-a cincea ediție a concursului mondial dedicat în exclusivitate vinurilor spumante. Noua ediție Carassia Blanc de Blancs, premiată în iulie cu medalia de aur, a primit acum distincția Best in Class la categoria Future Release. Juriul CSWWC a degustat primele spumante Carassia în 2017, când acestea au primit medalia de argint. În 2018, spumantul și-a reconfirmat calitatea, fiind distins cu o nouă medalie de argint. Prezentată la concurs ca un produs în devenire, în categoria Future Release, următoarea ediție Carassia Blanc de Blancs 2015, a fost premiată cu medalia de aur. Evoluția spumantului a fost unanim apreciată, caracterizat de experți ca „dintr-o altă ligă“ în comparație cu cel degustat la prima ediție. Această evoluție a convins juriul să acorde, pentru prima oară în istoria competiției, un premiu special unui vin din categoria Future Release.

Carassia Blanc de Blancs va fi inclus în următoarea ediție Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine.

Publicitate
IPPU

Prin acordarea trofeului „Rising Star”, juriul a confirmat faptul că producatorul român de vinuri face parte din producătorii internaționali de clasă înaltă. Această decizie a fost luată pe baza vinurilor prezentate la concurs, a potențialului produselor și al cramei și ulterior vizitei la cramă, după verificarea procesului de vinificare și evoluției spumantelor.
„Suntem mândri că am obținut aceste medalii și considerăm că este un semn promițător pentru viitor”, a spus Edit Leitersdorfer, CEO Crama Carastelec. 

Criteriile urmărite la CSWWC sunt puritatea, eleganța, vivacitatea și finețea spumantelor. Procedura de evaluare (Ango-Aussie) urmată de juriul alcătuit din Tom Stevenson (expert în Champagne, autorul a 25 de cărți de specialitate), Essi Avellan (Master of Wine) și Dr. Tony Jordan (doctor în chimie și oenolog consultant), este considerată ca fiind metoda cea mai exactă și mai precisă de evaluare a vinurilor.
Premii CSWWC 2018
Carassia NV Blanc de Blancs Future Release Gold Medal
Carassia Blanc de Blancs Silver Medal
Trofee CSWWC 2018
Carassia NV Blanc de Blancs (Future Release) „BEST IN CLASS”.
Crama Carastelec– World Champion „RISING STAR”

Despre Crama Carastelec am mai scris si aici.