Velvet Winery – raiul natural cu vinuri bune de lângă București. Alertă de turism viticol!

Velvet Winery Zoli Ceza peisaj

55 de minute cu mașina personală, sau aproximativ o oră și-un sfert cu microbuzul ori autocarul de la ieșirea din Capitală pe Autostrada București-Ploiești. Atât de ușor accesibil e unul dintre cele mai frumoase peisaje din regiunea viticolă Dealu Mare, la Velvet Winery. După cum spune și numele, ca să facă lucrurile și mai interesante, în acest refugiu în natură găsești și vinuri bune, făcute de un enolog român celebru – Liviu Grigorică. Ce nu o să găsești, în schimb (și asta-i foarte bine), e vreun semn al industrializării! În orice direcție te-ai uita, nu vezi stâlpi de înaltă tensiune, nu vezi coșuri de fabrici sau rafinării – ba chiar nici măcar crama, care a fost construită în altă parte pentru a nu tulbura peisajul. În amfiteatrul natural plantat cu vii există și un lac cu pești – un nou element de atracție și de spectacol vizual, indiferent dacă ești sau nu pasionat de pescuit. Există aici și două terase acoperite și un salon de degustări cu un perete vitrat care se deschide la o a treia terasă, descoperită, unde te poți bucura de priveliște și un pahar la soare, pe șezlong.

Publicitate
Excursii

La Țigănci, pe Nirvana, Cabaret sau Zaiafet, la Velvet Winery e stilul Wine Deco

Nu doar pentru peisaje serene ajung la Velvet oaspeții dornici de o evadare în natură, ci și pentru vinurile acestei crame boutique. Grupate sub nume de game ca Nirvana, Cabaret, Zaiafet, La Țigănci, Wine Deco sau rarisimul Triptic (rarisim fiindcă primul lot a fost cumpărat de un colecționar în întregime, înainte de lansare) – toate, delimitează un stil (eclectic?) al cramei, pe toate palierele de preț, gust ori moment de consum. Explorarea amănunțită este recomandată –  și recomandabilă – fie că stai cu prietenii la una dintre mesele împrăștiate pe pajiștile Velvet, sub umbrele care te apără de soare, fie că te bucuri de căldura unui foc de tabără în locurile special amenajate.

Evident, amfiteatrul natural de la Velvet și spațiile amenajate acolo nu îmbie doar la contemplație, ci și la petreceri oricât de zgomotoase – nu deranjezi pe nimeni și nu te vede nimeni neinvitat. Am testat personal, ies niște party-uri memorabile, aici am sărbătorit cu muzicianul Zoli Toth & friends cea de-a 16-a aniversare a primei clasări a României pe podiumul Eurovision – o reușită care-i poartă semnătura (la fel ca și albumul recent lansat, Better Together, pe care vă invit să-l căutați dacă vreți să fiți la curent cu cele mai recente creații ale lui). Să notăm, așadar, că discreția de la Velvet e o facilitate pe care o apreciază din ce în ce mai mulți oameni sătui de priviri curioase.

Publicitate

Îi puteți urmări pe cei de la Velvet Winery pe profilul lor de Facebook, iar pentru a programa o vizită puteți intra pe site: https://velvetwinery.ro/enoturism/. Pachetele de degustare încep de la 50 lei / persoană și pot fi configurate flexibil, în cazul unor grupuri care își doresc ceva special.