Vinfest pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Sibienii și turiștii s-au putut bucura, în weekendul 6-7 octombrie, nu doar de vremea frumoasă, ci și de muzica, vinurile și bucatele de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, strada Cetății.  A fost festivalul de vinuri Vinfest, aflat la a 3-a ediție și care își propune să devină o permanență în viața culturală a orașului.

Publicitate
IWCB

Și eu am fost prezentă, și am degustat tot ce am apucat. Unsprezece crame și-au prezentat cele mai bune vinuri pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, strada Cetății: Cramele Urlați, Kelaru, Vinimondo, Villa Vinea, Licorna, Cotnari, Produse Moldovenești, Histria, Domeniile Boieru, Gorgandin și Gabai.

Atmosfera a fost una deosebită, pentru că evenimentul a fost întreținut de concerte cu trupele Jazu, Kosmic Blues, Soul Serenade și Breeze. Alături de așa o muzică bună, parcă vinul a curs și mai bine. Nu au lipsit nici preparatele culinare de top, pregătite de Chef Marius Rafa, de la Pardon Cafe, unul dintre restaurantele mele favorite.

Publicitate
IPPU

11 crame și-au prezentat cele mai bune vinuri

Festivalul Vinfest Sibiu a oferit localnicilor și turiștilor șansa degustării de vinuri de la 11 crame românești, dar și posibilitatea de a gusta numeroase preparate gastronomice gătite de Chef Marius Rafa. Nu au lipsit concertele, iar vremea a ținut cu vizitatorii

La a 3-a ediție Vinfest Sibiu au fost prezente 11 crame, care și-au prezentat cele mai bune vinuri. Atmosfera a fost întreținută de diverse concerte cu Jazu, Soul Serenade, Kosmic Blues, iar preparatele culinare au fost gătite live de Chef Marius Rafa și echipa sa, de la restaurantul Pardon Cafe. Printre specialități s-au numărat ceafa de taur, borșul de sturion și scoicile.

Când am zărit ceafa de taur, nu m-am putut abține să nu comand o porție, iar prietenii mei au optat pentru borșul de sturion. Bineînțeles că au fost și alte preparate, printre care scoicile la grătar și coastele de porc; crocante pe dinafară și suculente pe dinăuntru. Pentru mine, Marius Rafa este un Cătălin Mahu (La Mama) al Sibiului, amândoi fiind experți în live-cooking și în prepararea unor specialități pe plită, chiar în fața restaurantului.

Două degustări în cadrul Vinfest

La Vinfest Sibiu au avut loc și 2 degustări de vinuri prezentate de Diana Pavelescu, membru al Asociației Degustătorilor Autorizați din România și promotor al vinurilor din țara noastră în mediul online și la numeroase evenimente internaționale de profil

În cadrul Vinfest, au avut loc și două degustări, în 6 respectiv 7 octombrie, la Salut Bistro, situat tot pe strada Cetății. În prima zi, au fost degustate 21 de vinuri albe și rose, iar în cea de-a doua zi, 15 vinuri roșii,  de la 10 crame participante

Degustările au fost prezentate de către Diana Pavelescu, promotor al vinurilor românești, și cu această ocazie am putut să aflăm mai multe despre cramele și vinurile de la Vinfest. Au fost degustate și câteva vinuri de colecție, spre exemplu un Merlot 2007 și un Chardonnay 2008 de la crama Kelaru, și Villa Vinea a venit cu un Chardonnay 2009, care a fost îmbuteliat în doar 2900 de exemplare. Alături de vinuri, am avut parte de platouri generoase, burdușite cu bunătățuri locale. Un deliciu pentru toate papilele gustative!

Și uite așa, am mâncat și degustat, apoi am ascultat puțină muzică bună și apoi iar am luat-o de la capăt. În aceste două zile, cea mai frumoasă stradă din Sibiu a fost plină de lume, voie bună, râsete, mâncare și vinuri pe măsură. Din păcate timpul s-a scurs foarte repede, iar eu abia aștept următorul eveniment!

Agnes Mattis-Teutsch

Agnes Mattis-Teutsch este Visual Artist,
Wine and Food Writer,
Storyteller, Winelover
… and many more.