Vinul – momentul acela când ne luăm viața înapoi!

Articolul de mai jos a fost scris pentru publicația specială Wine Special Actor, editată într-un tiraj de 30.000 exemplare de către organizatorii VINARIUM pentru a promova lista celor 100 de vinuri ale selecției dedicate Centenarului Marii Uniri. Cum respectiva revistă – distribuită tuturor participanților la Wine and Street Food Festival – ediția de toamnă 2018 și unui număr de 10.000 de trecători prin afara zonei festivalului – nu a dispus de un website propriu, am decis să reiau și aici materialul. Lista completă a celor 100 de vinuri pentru Centenar o puteți găsi aici. La fel și lista evaluatorilor – extrem de interesantă, prin prisma „deschiderii” vinului românesc către diverse categorii de conaționali remarcabili pe care juriul VINARIUM a întruchipat-o.
Imaginile și explicațiile fotografiilor de mai jos au fost adăugate numai odată cu publicarea articolului pe site-ul Vinul.Ro.
Tirajul de 30.000 de exemplare al publicației Wine Special Actor este unul foarte important, în ultimii ani puține publicații din România putându-se lăuda cu asemenea cifre. De asemenea, și distribuirea „țintită” a ziarului către vizitatorii Wine and Street Food Festival a fost de natură să atingă un public interesant pentru crame și interesat de plăcerile gustative

“Marii alcoolici nu se recrutează din rândul băutorilor de vin”, spunea la un moment dat, pe bună dreptate, profesorul Vintilă Mihăilescu. Pentru că vinul – înainte de a fi alcool – e reflecție, e plăcere, e trăire interioară și poftă de socializare. Vinul mai este și gastronomie. E cultură, e istorie, e un mod – și uneori o artă – de a trăi. Ce poate fi mai bun decât un vin bun? O sută de vinuri bune!

Cele 100 de vinuri românești selecționate în cadrul VINARIUM pentru Centenarul Marii Uniri constituie tot atâtea invitații la bucurie, la masă, la socializare. Și la mândrie națională, dacă îmi e îngăduit. Selecționerii “celor 100” nu sunt specialiști în domeniu (dar s-au ajutat de specialiști). Sunt specialiști în domeniile lor și, dincolo de asta, sunt oameni normali, ca noi toți, care au bucuria de a degusta și de a înțelege vinul și care privesc această nobilă licoare ca e un produs alimentar, dar și cultural. Ei fac parte din rândul personalităților de recunoaștere națională, oameni inteligenți și educați care și-au folosit întreaga experiență – personală și profesională – pentru a alege vinuri cu care te poți mândri în fața oricui.
Cătălin Păduraru, organizatorul International Wine Contest Bucharest și al VINARIUM, aduce în permanență argumente gustative – dar și mai ales istorice și culturale – pentru promovarea vinului românesc

Luați lista asta și păstrați-o! Încercați vinurile și veți avea parte de bucuriile descoperirii, asortării cu mâncărurile care vă plac. Și, mai ales, veți putea face asta cu prietenii. Căci vinul e, cum spuneam, socializare și arta de a trăi. Și e momentul acela de răsfăț când îți iei viața înapoi de la grijile cotidiene sau alte neajunsuri și te dedici plăcerii pure.

Publicitate
Domeniul Bogdan
Consumați responsabil, căci “vinul a fost dat omului să se bucure, nu să se facă de ocară”, după cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur.
Mai multe articole despre VINARIUM puteți găsi aici.