Asociația Winelover continuă promovarea vinurilor românești pe piața poloneză, în octombrie și noiembrie 2022: concursul The Choice of Poland și expoziția ENOEXPO

68 de vinuri românești vor fi promovate în cadrul celei de-a doua ediții a Concursului Internațional de profil “The Choice of Poland – World Wine Trade Awards” din Polonia (19-20 octombrie 2022). Potrivit unui comunicat al Asociației Winelover România, cea care a facilitat producătorilor români o întreagă campanie de promovare pe această piață, în competiție, vinurile vor  fi punctate de reprezentanții a 15 importatori de vin polonezi. Rezultatele concursului vor fi publicate însoțite de descrierea vinurilor într-o broșură care va fi livrată gratuit la peste 100 de importatori polonezi. De asemenea, cele mai bune 12 vinuri românești vor fi prezentate la târgul de vinuri ENOEXPO (Cracovia, 16-18 noiembrie 2022) în cadrul unui stand românesc reprezentativ care va reuni minimum 6 crame.

Publicitate
Excursii

Inițiativă privată, cu sprijinul Excelenței Sale ambasadorul României în Polonia

Potrivit Winelover România, participarea cramelor de la noi se datorează unei întâlniri din data de 19 septembrie 2022 de la Varșovia, unde în cadrul unei locații private (Frank Wine Bar) a avut loc o degustare profesionistă de vinuri, de tip B2B, cu participarea a 17 producători români. Evenimentul face  parte a unui proiect pilot inițiat de Asociația Winelover Romania și revista de specialitate “Czas Wina” sub numele “Poland Meets Romania”. Potrivit organizatorilor, au fost degustate peste 100 de vinuri românești de la Villa Vinea, LacertA, Hermeziu, Avincis, Oprișor, Domeniile Vinarte, Domeniile Averești, Strunga, Vincon, Budureasca, Via Viticola Sarica Niculițel, Crama Gîrboiu, Davino, Crama Viișoara, Cramele Cotnari, Liliac Winery și Prince Matei. Degustarea s-a bucurat de prezența a peste 10 importatori și reprezentanți ai presei de specialitate din Polonia, inclusiv doi dintre cei mai renumiți degustători de vinuri de pe piața poloneză. A urmat o cină la care a participat ES Cosmin Onisii, ambasadorul României la Varșovia, precum și Stefan Porojan, responsabil cu relațiile economice și comerciale. Cu acest prilej, au fost discutate și alte oportunități de acțiuni de promovare a vinurilor românești pe piața polonă, inclusiv au fost furnizate informații despre caracteristicile pieței de vinuri din Polonia și alți potențiali importatori polonezi. 

Discuțiile au fost ghidate de Răzvan Stoenescu, președintele Asociatiei Winelover România (dreapta, în imaginea de mai sus), și Michał Bardel, redactor al “Czas Wina” (mijloc), în prezența reprezentanților producătorilor români de vinuri, Excelenta Sa Cosmin Onisii asigurând că ambasada va susține pro-activ acțiunile de promovare a vinurilor românești în Polonia, prin punerea la dispoziție a tuturor mijloacelor de care dispune. 

Publicitate
IPPU