Winelover România duce vinurile românești în Polonia

După ce în ultimii doi ani Asociația Winelover România a promovat vinurile de la noi din țară la Rose International Championship de la Cracovia – unde au înregistrat succese notabile (inclusiv titlul “Best in Show” pentru o Busuioacă de Averești) – în toamna acestui an dă startul unui proiect mai amplu de promovare în Polonia, la care s-au înrolat mai multe crame. Este un proiect pilot prin care, în cadrul unui parteneriat încheiat între Winelover România și publicația specializată Czas Wina (parte a unui grup comercial specializat în importul și distribuția de vinuri premium), în perioada septembrie – noiembrie vor avea loc trei evenimente dedicate vinurilor profesioniștilor din comerț și a publicului consumator: un masterclass, urmat de o întâlnire business-to-business cu 10  importatori, în septembrie; o evaluare a vinurilor românești de către un juriu polonez format din importatori și negocianți, în octombrie; participarea cu stand național la Târgul de vinuri Enoexpo, organizat de Zespół Organizacji Targów la Cracovia în perioada 16-18 noiembrie. 

Publicitate
Domeniul Bogdan

Printr-o prezență națională constantă, România va ocupa locul pe care îl merită în această țară de 38 de milioane de locuitori și care nu produce prea mult vin

“Am creat acest parteneriat cu Czas Wina cu scopul de a readuce prezența producătorilor români pe piața poloneză și sperăm ca rezultatele să fie bune. Poate nu neapărat de anul acesta, dar printr-o continuitate a prezenței și prezentărilor vinurilor românești în ochii profesioniștilor și a publicului consumator, suntem siguri că vinurile de la noi vor căpăta locul pe care îl merită în această piață destul de mare și foarte deschisă noutăților”, a declarat pentru Vinul.ro președintele Asociației Winelover România, Răzvan Stoenescu.

Potrivit lui Stoenescu, de o mare importanță în acest proiect este faptul că atât partenerii polonezi care organizează la fața locului promovarea, cât și publicul profesionist și consumator vizat au ca domeniu de interes toate gamele de vinuri, atât cele entry level cât și premium. “Avem ocazia să arătăm cât mai mult din diversitatea, expresivitatea și calitatea vinurilor din România către un public avizat și să creem acele relații de recunoaștere reciprocă atât de importante în comerțul internațional de profil. Sper ca soiurile românești să fie vedetele acestor acțiuni”.

Publicitate
IPPU

În cadrul acestui proiect pilot de promovare, cramele care au confirmat participarea în Polonia la propunerea Winelover România sunt: Villa Vinea, Cramele Cotnari, Liliac, Domeniile Vinarte, Davino, Domeniile Averești, Budureasca, Crama Viisoara, Lacerta Winery, Crama Hermeziu, Avincis, Prince Matei, Crama Gîrboiu, Oprișor, Crama Strunga, Via Viticola Sarica Niculițel și Vincon. (Redactor: Tamara Timofti)