20-22 septembrie: Weinfest Mediaș pentru vechea metropolă a vinului transilvănean

Micul oraș Mediaș și-a propus să devină „vechea metropolă a vinului transilvănean” și să ofere turiștilor români și străini un motiv în plus pentru vizitarea zonei, odată cu organizarea celei de-a doua ediții a Weinfest Mediaș, între 20 și 22 septembrie 2019.

Publicitate
IWCB

Pentru acest eveniment, simpaticul Turrepitz, „paznicul orașului” (vezi imaginea din deschiderea acestui articol) este mascota care îi invită pe oaspeți să trăiască experiența deplină a locului.

Organizatorii consideră că prima ediţie (2018) a festivalului vinului „Weinfest Mediaş” s-a bucurat de un real succes oferind vizitatorilor, timp de trei zile, cea mai mare degustare de vin din ultimii 69 de ani, de la 17 crame autohtone.

Publicitate
IWCB

La succesul ediţiei precedente au contribuit Consorţiul Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019, Primăria Municipiului Mediaş prin Direcţia de Cultură, Sport, Turism şi Tineret, 17 crame din România, 11 formaţii muzicale, TVR Internaţional, trei trusturi de presă din Transilvania şi reprezentanţi din presa regionala.

În 2019, evenimentul păstrează acelaşi format, aceiaşi organizatori şi parteneri, pentru a construi constant şi gradual un eveniment de marcă, pe măsura istoriei oraşului şi zonei denumită încă din 1206 Ţara Vinului. În parteneriat şi sub egida Regiunii Gastronomice Europene, într-un an deosebit de important pentru gastronomia regională, Weinfest Mediaş 2019 aduce – în plus faţă de anul precedent – personalităţi de marcă din industria vinului şi masterclass-uri. Şi în acest an, participanţii se vor bucura de degustari de vin şi de produse ale producatorilor locali si regionali, pe acorduri de muzică.