Zacusca -gustarea de post cea mai apreciata de români (PR)

Câte gospodine și bucătării, atâtea sortimente de zacuscă și obiceiuri de a o prepara, dar ceea ce rămâne constant trebuie să fie gustul autentic. Zacusca, potrivit unui studiu Topoloveni, este gustarea din legume cea mai apreciată de noi, românii și o savurăm cu plăcere, mai ales în zilele de post. Așa că, nu întâmplător, bucătarii de la Topoloveni au pregătit sortimente  pentru toate gusturile sub marca Bunătăţi de Topoloveni, urmând două principii – legi proprii. Așa au dezvoltat o adevarată “Zacuscultură de Topoloveni”:
-Bunătate de ingrediente, bunătate de mâncare. Întregul sezon sunt alese numai legume bune, vinete și ardei proaspeti, din recolta locală;  zacusca se prepară doar din ce ne-a dat natura, fără nimic altceva.
-Zacuscă gătită, nu doar fiartă. Ca să simți că mănânci natural și să te bucuri de ceea ce guști, vinetele și ardeii sunt copți direct pe flacară, iar apoi totul este gătit laolaltă cu ceapa și morcovul călit să se întrepătrundă bine aromele, să se simtă gustul, autentic de copt si de gătit. Zacusca Topoloveni nu se face doar fierbând legumele, ci întâi se gătește, apoi se conservă prin fierbere la temperatură înaltă, ceea ce permite păstrarea mâncării pentru mult timp chiar și fără aditivi și conservanți.

Publicitate
Vinarte