5 Elemente ,,vacanta” urbana si salate fresh pentru gurmanzi

creveti pe plita

Unul dintre cele mai bune restaurante cu specific asiatic din București anunță un meniu special pentru proaspăt-întorșii din vacanță. Este vorba restaurantul 5 Elemente, considerat a fi cel mai bun restaurant cu specific chinezesc din capitală.

Publicitate
Oprisor

Acesta a inclus în meniul său salate fresh, multe din ele cu fructe de mare și pește, numai bune de mâncat dacă te-ai hotărât să urmezi o dietă săracă în grăsimi sau să mănânci sănătos. Cei de aici ne spun că nu trebuie să zbori cu avionul, să străbați mile pentru a te bucura de pește, midii, calamari și fructe de mare. Este de ajuns  doar o plimbare în Herăstrău.

Călătoria la ocean sau la mare este de prisos și ea, căci experiențele culinare pot fi desăvârșite și în București. La 5 Elemente ai parte de echilibru în farfurie, mâncare sățioasă, dar light… un adevarat fine dining! Bucătarii chinezi de aici nu te așteapta cu pâine și sare, dar îți urează ,,Bine ai venit!” cu un meniu paradisiac și… de vară.

Iată ce ne spun cei de aici că au pregătit:

Publicitate
IPPU

Calamar în sos picant cu legume și insotit de salata verde și alte legume crescute organic.creveti in sos pic
Bureți cu meduze proaspeți, frumos colorați, care fac cinste ardeiului ușor picant, distribuit cu eleganță în dish-ul final.

bureti cu meduze
Creveți cu sparanghel, cu un sos înălțător și felii subțiri de castravete și alte legume de sezon.

creveti in sos picDorada afumată și picantă, îmbăiată într-un sos dulce, asezonat cu ceapă verde, boabe de mazăre, usturoi, morcovi și condimente chinezești, adaugate cu moderație.

dorada afumata si picantă
Supă de pește, ușoară, numai bună pentru bucureșteanul modern, care este completată de broccoli, morcov și alte ingrediente chinezești.

supa peste
Creveți pe plită cu urechi de lemn, mazăre, morcov, ardei și un sos demențial care încântă orice mofturos.
Creveți în sos picant cu legume de vară, dezmierdate cu un sos dulce-acrișor.

Preparatele sunt însoțite de băuturi și deserturi tradițional-chinezești, care au puține calorii și sunt ușor de digerat. Acesta din urmă te poartă cu gândul la destinațiile exotice, căci ambientul de la 5 Elemente contribuie și el în cele mai mici detalii.

Adresă: Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 32, București 014192
Tel: 0766.331.511
Website: http://cincielemente.ro
Facebook: cincielemente.ro/

De Raluca Dumitrana