A XI-a ediție a Arenei bucătarilor a fost câștigată de Emanuel Mocan, din Cluj-Napoca. La juniori, câștigătorul este bucureșteanul Angel Mihăiță Dragomir

Chef Emanuel Mocan (foto stânga, sus) în vârstă de 23 de ani, din Cluj-Napoca, este titularul Marelui premiu al celei de-a XI-a ediții a competiției de profil “Arena bucătarilor” în 2019. Concursul este unul de prestigiu, fiind organizat de Selgros Cash & Carry, iar câștigătorul este propulsat, în fiecare an, în prim planul atenției specialiștilor și gurmanzilor din România și nu numai. Astfel, Emanuel Mocan va putea participa și beneficia de recunoaștere internațională, în 2020, la competiția “Les Chefs en Or”, organizată de grupul comercial Transgourmet, din care face parte și Selgros România.

Publicitate
Vinarte

32 de semifinaliști, opt participanți la marea finală Arena bucătarilor

Pe locurile 2 și 3 în competiție s-au clasat mai vechea cunoștință a cititorilor Vinul.ro, Alexandru Vreme (în dreapta în fotografia de mai jos, în tunică de bucătar, alături de CEO-ul Selgros, Robert Hellwagner,  în costum) și, respectiv, Cosmin Bogdan Cozma (în mijloc, în aceeași imagine). 32 de semifinaliști au participat la ultimele runde ale concursului “Arena bucătarilor” 2019, iar dintre ei doar opt au fost selectați pentru marea finală, derulată în 28-29 octombrie la Brașov. Premiul cel mare a avut și o valoare financiară – de 12.000 de lei – și a fost acordat de un juriu format din specialiști recunoscuți ai artei culinare: Cornelia Ghișoi, Jakob Hausmann, Victor Melian, Nico Lontras, Ciprian Nicolescu, David Contant, Marc Galais, Nikolay Baratov, Cezar Munteanu, Ioan Florescu, Peter Bartosz.

De la stânga la dreapta: Emanuel Mocan, Cosmin Bogdan Cozma, Alexandru Vreme și CEO-ul Selgros România, Robert Hellwagner

În paralel, a avut loc și “Arena bucătarilor juniori”, dotată cu un premiu de 3.000 de lei și dreptul de a participa la aceeași competiție internațională de anul viitor. Titlul la juniori a fost adjudecat de Angel MIhăiță Dragomir (în partea dreaptă a imaginii din deschiderea acestui articol), de numai 19 ani, din București. Premiile au fost decernate în cadrul unei seri de gală de către Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

Publicitate
IPPU

Succesul acestui concurs de referință în industria alimentară este reflecția angajamentului Selgros de a dezvolta profesioniștii

În calitate de CEO al Selgros România, mă bucur să observ succesul acestui concurs de gătit, care a devenit deja unul de referință în industria alimentară, inspirând mulți profesionisi și pasionați. Succesul său din ultimii ani demonstrează angajamentul nostru de a dezvolta profesioniștii și educa clienții cu privire la tehnicile de gătit și obiceiurile alimentare sănătoase. Felicitări câștigătorului și tuturor participanților pentru modul în care și-au ridicat pasiunea la rang de artă culinară”, a declarat Robert Hellwagner. 

Câteva date despre Selgros Cash & Carry

Selgros Cash & Carry România este unul dintre cei mai importanți operatori din comerțul românesc. Compania și-a început activitatea pe piața locală în 2001,  primul magazin fiind deschis la Brașov pe 29 mai, iar cel mai recent dintre ele a fost inaugurat în 2017 la Bistrița. La nivel național se cumulează, astfel, 22 de unități regăsite în marile orașe – în general reședințe de județ – și un depozit de distribuție. Trei dintre acestea sunt operate pe un format mic, de circa 4.000 mp, restul fiind pe formatul clasic, de circa două ori mai extins. Ultimul trimestru al anului 2019 se încheie pentru Selgros cu expansiune, prin deschiderea unui nou magazin, într-un format nou, de 6.000 mp, la Baia Mare. 

Din 2011, compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash & carry şi comerţ B2B din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, România şi Rusia.