O nouă ediție a „Caietului somelierului” de Sergiu Nedelea, lansată la Good Wine aprilie 2019

Caietul somelierului Sergiu Nedelea

Caietul somelierului, publicat în urmă cu cinci ani de Sergiu Mihail Nedelea (fondatorul școlii de somelieri Winetaste) și reeditat acum cu informații actualizate puse într-un format grafic mai atractiv, a fost relansat sâmbătă, 6 aprilie 2019, la târgul de vinuri GoodWine. Apărută la editura Vinosofia, cartea este – așa cum se arată și în subtitlu – un „ghid pentru aspiranți și profesioniști” care doresc să-și sistematizeze cunoștințele despre vin.

Publicitate
Casa Timis
Caietul somelierului Sergiu Nedelea
Caietul somelierului de Sergiu Mihail Nedelea a fost reeditat în condiții grafice superioare și cu un conținut mai bogat în informații

Caietul somelierului are peste 270 de pagini și „nu este un manual propriu-zis”, după cum anunță chiar autorul, ci mai degrabă „o colecţie de însemnări asupra lucrurilor pe care orice somelier trebuie să le stăpânească fără ezitare. Mai mult decât orice, este un instrument la care se poate reveni de fiecare dată când este nevoie, pentru că formarea unui somelier nu înseamnă doar asumarea unei cantităţi de cunoştinţe teoretice, cât – mai ales – frecvenţa cu care aceste cunoştinţe sunt puse în practică sau măcar actualizate prin tradiţionalele noastre vorbe despre vin”.

Autorul – care a debutat în 2010 cu volumul „Povestiri cârciumărești”, scris împreună cu jurnalista Alina Matei la inițiativa Vinul.Ro – a fost dublu nominalizat, în ultimii ani, drept „Cel mai bun somelier din România” de către platforma HoReCa Insight.

Publicitate
IPPU

Noua ediție din Caietul somelierului este disponibilă și azi la GoodWine, în zona socială destinată evenimentelor de carte, de asemenea permanent la sediul Winetaste School sau – prin comandă online – pe siteul www.winetaste.ro.

Parteneri ai autorului în efortul de reeditare a cărții au fost: Selgros România, Casa Isarescu, SERVE, Cotnari, Purcari, Vincon, Produse Moldovenești, Climadiff (frigideredevin.ro), Winetaste School, iar autorul a dorit să aducă mulțumiri în mod special pentru această reușită către: Editura Vinosofia, Basilica-Patriarhia Romană și Tipografia Everest.