Caloian rose 2021 e pe piață: câștigătorul Concursului național de profil are un succesor puternic

CALOIAN rose 2021 de la Crama Oprișor a fost lansat pe piață în luna noiembrie a aceluiași ani și se anunță un candidat puternic la primul loc pe podiumul Concursului național de rose-uri 2022

Câștigătorul ediției 2021 a Concursului național de vinuri rose, Caloian rose 2020, are de-acum un succesor. Unul care se anunță candidat puternic la următoarea competiție de profil: Caloian rose 2021. „Semn al rodniciei viei, Esență a gustului rafinat, Gând de bucurie și desfătare și Răsunet al veseliei din suflet. Simți că ai nevoie de el!” – este anunțul făcut pe pagina de Facebook a Cramei Oprișor, producătorul din Mehedinți. Lansarea a fost precedată de postarea unui filmuleț de pe linia de îmbuteliere (o puteți vizualiza mai jos, dacă sunteți logat la respectiva rețea socială) și de o animație (o vedeți la finalul articolului, de asemenea, dacă sunteți logat).

Publicitate
Casa Timis

Am gustat Caloian rose 2021 și i-am descoperit și prima asortare

Am avut norocul să fiu unul dintre primii care testează noul Caloian rose din recolta 2021 de la Crama Oprișor, prin bunăvoința prietenilor de acolo. Culoarea roz-bombon cu inflexiuni strălucitoare de sidef mi s-a părut că anunță un vin care respiră prospețime. Impresia a fost confirmată de miros, care mi-a amintit de cireșe de mai și, foarte discret, petale de trandafir de dulceață. Gustativ (în noiembrie 2021), acest vin vibrează în consonanță cu aromele olfactive, astfel încât primul pahar „s-a dus” înainte să apuc să-mi notez impresiile. „În cartea mea” e întotdeauna un efect foarte meritoriu.

Acest rose sec are un caracter fructat, care trimite cu gândul că ar avea un mic rest de zahăr care să-l facă și mai accesibil. E construit pe o aciditate suculentă, care-l echilibrează. L-am încercat mai întâi fără mâncare și mi-a inspirat dorința să chem niște prieteni să-l „judecăm” împreună cu plăcere, însă – bietul! – n-a mai apucat. Și-a făcut datoria în mod savuros alături de un filet de somon la cuptor, stropit cu sos de soia, și cu o garnitură de legume: brocoli, conopidă, fasole verde, morcov, roșii uscate și măsline înăbușite cu puțin unt și un strop de zeamă de lămâie.

Publicitate
IPPU

Cum ziceam, cred că va fi un candidat puternic la viitoarea ediție a Concursului național de profil, în mai 2022.