Clubul privat de vin al Asociației Somelierilor din România deschide sezonul estival 2021

Clubul privat de vin al Asociației Somelierilor din România continuă seria evenimentelor Degustă România

16 crame din România, un importator reprezentativ pentru mai multe vinuri grecești,  un producător din Italia și doi din Republica Moldova, ca și două mărci autohtone de ape minerale au putut fi degustate de către participanții la prima reuniune a verii în cadrul Clubului privat de vin al Asociației Somelierilor din România, desfășurată simultan în cinci orașe. “Degustă România”, cum se intitulează seria acestor reuniuni, s-a bucurat de participare selectă și de parteneriate valoroase.

Publicitate
IWCB

Degustă România – un eveniment cu participare elevată

Președintele ASR, Florin Voica, este primul somelier român care a primit distincția Auguste Escoffier
Președintele ASR, Florin Voica, este primul somelier român care a primit distincția Auguste Escoffier

ES Ambasadorul Elveției la București – Arthur Mattli, președintele Disciples Escoffier România – Stephane Oprea, directorul general al complexului hotelier Silva – Alexander Masoud, chefi și somelieri au fost prezenți în Complexul Silva din București, în Hotelul Alpin din Brașov, la Chios Social Lounge din Cluj-Napoca, laki în Mamaia și la restaurantul Zaza Resto Pub din Timișoara, locațiile gazdă ale evenimentelor.

S-au degustat produse de la Alexandrion, sponsorul oficial, ca și de la: Aramic, Casa de Vinuri Cotnari, Davino, Domeniile Urlați, Domeniile Sâmburești, Domeniile Menini, Domeniile Blaga, Jidvei, Marcea, Negrini, Recaș, SERVE, Via Viticola Sarica Niculițel, Vinarte, 1000 de Chipuri. Din Republica Moldova – Kvint, Gitana Winery. Din Grecia – portofoliul de crame reprezentat de New Greek Wine la noi în țară.

Publicitate
IWCB

Apele minerale ale evenimentului au fost Aqua Carpatica și Borsec.

ASR – Asociația Sommelierilor din România – face parte din ASI-Associations de la Sommellerie Internationale. Contacte: info@sommelieri.ro; www.sommelieri.ro