Am ajuns prima dată la Craft pe când lucram la documentarea pentru volumul “Romanian Gastronomy in the XXIst Century”, cred că în 2017. Căutam, la vremea aia, rețete din gastronomia românească reinterpretate de către chefi ambițioși – și-am fost servit cu vârf și îndesat de către Sorin Totoeanu, care mi-a luat piuitul cu o fasole bătută cu așchii suculente de ciolan de porc, cenușă de ceapă, roșii deshidratate și încă niște mici secrete bine combinate ca să mi se pară de-a dreptul impresionante și memorabile. Rețeta n-am mai văzut-o acum în meniul de la Craft Pub (care e mare și acomodant, combinând humusurile și salatele levantine cu pastele nord mediteraneene și fasolicile românești, trecând un pic și prin tradiția de barbecue american cu vită – dar și cu coastele de porc atât de prețuite de tineri). Una dintre vedetele locului pare să fie vrăbioara de vită cu sos balsamic, roșii cherry, capere, ceapă, busuioc. Rebeca Didu (foto mic), îți mulțumesc de recomandare! Dau o Drăgaică roșie, s-o asortăm la aromele și texturile astea amețitoare!
Craft Pub
Str Eugeniu Carada Nr 12, Craiova. www.craftpub.ro, tel: (+4)0775342099