De cartier(ul) Latin: Burger & Grill House, cu preparate din carmangeria proprie

Mai exact în Prelungirea Ghencea, nr. 262, nu departe de unde începe zona Cartierul Latin, se află micul restaurant (ale cărui preparate sunt disponibile și „to go”) al familiei Smadu, cea care deține și brandul Meșteșugari de Gusturi, care are carmangerie proprie. Un local primitor, cu amenajare de steakhouse american și o atmosferă caldă, veselă.
Au aici mai multe feluri de burgeri – de la „mici burger” din carne de oaie, porc și vită, de vită Black Angus, de rață, apoi coaste de porc, grill-uri dar și carcalete cu pastramă de berbecuț, mititei, cârnați și pomana porcului, precum și câteva preparate mai ușoare din carne de pui și curcan și feluri pentru micul dejun.
Iar la carmangeria care se află chiar lângă restaurant și îl aprovizionează, găsiți de luat pentru acasă zeci de produse – de la cărnuri proaspete la pastrame și jamboane (coapte la jar, afumate, marinate), cârnați de bere și împletiți, pâini uriașe de casă cu maia, o selecție generoasă de vinuri și multe altele.

Publicitate
Excursii

Am gustat mai multe preparate – atât din burgerii proaspeți, cât și din mezelurile crud uscate – sunt gustoase și de calitate. Familia Smadu garantează că toate produsele din carne sunt naturale, la fel și condimentele folosite, fără aditivi. Majoritatea respectă rețetele tradiționale din zona Făgărașului (Sâmbăta – localitatea de baștină a lui Ioan Smadu).


Prețuri în magazin: jambonul marinat costă 25 lei kg, la fel și pulpele de pui afumate la lemne, pastrama de porc coaptă la jar 50 lei kg, cârnații țărănești 35 lei kg.
În restaurant: de la 22 de lei hamburgerul de Black Angus cu garnituri și cartofi prăjiți, la 38 de lei – burgerul de rață cu jumări tot de rață, sos de ceapă, salată, murături și cartofi prăjiți; un piept de curcan la grătar costă 25 de lei, iar pastrama de oaie 29 lei porția.
Tel. 0744.385.092, www.facebook.com/pg/Burger-Grill-House

Publicitate