Degustă România: somelierii ASR continuă promovarea în comun a culturii vinului în toamna 2020 (+ VIDEO by SavorHD.tv)

În ciuda restricțiilor și temerilor sociale impuse de autorități din pricina COVID 19, promovarea vinului continuă să rămână o preocupare a producătorilor și profesioniștilor de pe lanțul comercial. În această logică se înscriu acțiuni individuale, dar și colective – iar cel mai recent exemplu îl constituie reunirea Clubului privat de vin al Asociației Somelierilor din România, derulată simultan în cinci orașe și transmisă online. „Degustă România” a fost numele evenimentului care a aliniat la startul degustărilor o colecție impresionant de vastă de vinuri.

Publicitate
Excursii

Un montaj video al întâlnirii ASR de la București găsiți pe SavorHD.tv, căutând după „ASR”!

Le eveniment au participat – în afară de membri ai Asociației Somelierilor – agenți de vânzări HoReCa, proprietari de restaurante și wine bar-uri, jurnaliști, bloggeri și iubitori ai vinului din alte categorii profesionale.

Publicitate

Vinuri de la 20 de producători și importatori au putut fi degustate cu această ocazie: The Iconic Estate (Alexandrion Group), Davino, Jidvei, Cramele Cotnari, Negrini, Domeniile Sâmburești, Via Viticola Sarica Niculițel, Domeniile Urlați, Cramele Recaș, 1000 de Chipuri, Cepari, Liliac, Aramic, Domeniul Coroanei Segarce – din România; Gitana, Kvint – din Republica Moldova; vinurile grecești din portofoliul importatorului New Greek Wines. Alături de vin au fost prezente și ape: Borsec, Aqua Carpatica, Rosemary Water (apa cu rozmarin din portofoliul AV Drinks Import).

Evenimentele simultane au avut loc la: Complex Silva, București; Hotel Opera Plaza, Cluj-Napoca; Resto Pub Zaza, Timișoara; Restaurant Harlequin, Constanța; Hotel Alpin, Poiana Brașov.