Enologul Mihaly Denes, Villa Vinea, pentru OPIA.ro: Cuvee Celest “te vrăjește… te ridică la cer”

Începem anul 2021 – cum altfel?!? – efervescent. Căci nu știm ce ne așteaptă, dar știm vorba ceea, că “la victorie meriți șampanie, la înfrângere ai nevoie de ea”. Vă recomandăm un interesant articol realizat de Olimpia Pleșa Brandhuber (candidat WSET Diploma specializat în Champagne, foto jos) pentru site-ul OPIA.ro, care îl prezintă publicului pe unul dintre enologii meritorii din România care este mai puțin cunoscut publicului larg, dar al cărui activitate este strâns legată de una dintre cramele exemplare ale Transilvaniei. Mihaly “Miși” Denes (foto sus) este omul din spatele vinurilor transilvănene Villa Vinea, unde consultant responsabil – și mentor al concetățeanului nostru meritoriu – este un celebru wine maker italian, Celestino Lucin.

Publicitate
Velvet

Cum preocuparea Olimpiei o constituie vinurile “cu bule”, iar una dintre cele mai apreciate astfel de licori românești în topul ei este “Cuvee Celest”, ea a vorbit cu Miși Denes despre cât de greu este să faci spumante calitate cu a doua fermentație în sticlă, despre ce așteptări are publicul de la un astfel de produs, despre intențiile enologului care face așa ceva, despre vinurile care l-au făcut să viseze și despre pasiunile sau preocupările sale personale. Despre respect față de natură, credință, corectitudine și muncă. “M-a cucerit cu eleganța sa. Aromele subtile de patiserie se combină cu note la fel de discrete de fructe coapte și citrice. Aciditatea vibrantă , un perlaj fin, dozaj bine integrat. Structura fermă, nimic nu este prea mult, nimic nu mă deranjează. Armonie dezirabilă între toate componentele” – sunt cuvintele Olimpiei despre acest vin. Găsiți la linkul acesta materialul integral, enjoy!