Experiența vinurilor Lion-Gri pentru evenimentele și petrecerile corporatiste de final de an: Cuvee-uri, Perle și Regale inovative de la Select Wine

“Pentru evenimente care fac diferența, alege vinurile Lion-Gri! Înainte de a organiza o petrecere corporate sau un eveniment magic, construiește povestea acesteia cu selecția de vinuri Lion-Gri!” – acesta este îndemnul importatorului Select Wine Distribution către publicul din România. 

Publicitate
Excursii

Asamblaje inovatoare în colecția finalului de 2019

Apărută pe piață în 2019, compania și-a făcut remarcată prezența mai puternic odată cu participarea la cel mai mare eveniment de profil al toamnei – Wine and Street Food Festival – unde și-a lansat noul portofoliu de vinuri albe și roșii de la Lion-Gri, Republica Moldova. A urmat succesul de la Mariage Fest, locul unde organizatorii de nunți se întâlnesc cu furnizorii de servicii și produse de calitate, ca și cu viitorii miri și cu celelalte categorii de audiență specifică.

Cum evenimentele au avut mai multe zeci de mii de vizitatori, mulți bucureșteni (și nu doar ei) au avut ocazia să deguste colecția de asamblaje surprinzătore – inovatoare chiar – cu care Select Wine Distribution se adresează la acest final de an profesioniștilor și amatorilor din România.

Publicitate
IPPU
Vinuri surprinzatoare, experiente memorabile: “Uită de planurile pe termen lung și ia-ți libertatea să te bucuri de experiențe!” – este îndemnul pe care îl transmite Select Wine Distribution: https://selectwine.ro

Lion-Gri, o cramă de succes în 23 de țări

O discuție cu antreprenoarea din spatele conceptului Select Wine Distribution, Diana Alesandru (foto din deschiderea acestui articol și de mai jos), ne-a adus mai multe lămuriri: “Întâlnirile de la Wine and Street Food Festival si Mariage Fest ne-au reconfirmat încrederea că selecția noastră satisface filosofia noastră de a oferi consumatorilor experiențe memorabile cu vin. Evenimentele si petrecerile corporate ale anului devin memorabile odată cu servirea unor vinuri surprinzătoare prin aspect și calitate”.

Diana Alesandru a dorit să sublinieze faptul că, dincolo de selecția efectuată de importatorul român, la baza portofoliului stă, în primul rând, un furnizor cu mare experiență de succes internațional (în 23 de țări): “De peste 22 de ani, crama Lion-Gri (fondată în 1997) este una dintre primele companii private moldoveneşti care oferă o mare varietate de vinuri valoroase: premium, de colecţie, spumante de colecţie devenite clasice, brandy, vermut, ice wines. Podgoriile Lion-Gri se întind pe o suprafață de peste 1.800 de hectare pe dealurile cele mai însorite ale Moldovei, în cele mai favorabile zone pentru cultivarea strugurilor – Valul lui Traian, Ștefan Vodă și Codru – destinate producerii vinurilor cu indicație geografică protejată”, a subliniat antreprenoarea.

Pentru vinuri surprinzătoare, totul începe de la un concept bine gandit

Pentru a veni în întâmpinarea consumatorilor români de vinuri bune, Select Wine Distribution a adăugat noi repere în oferta sa, în care apar – alături de vinurile existente anterior – și noutățile toamnei: șase etichete noi, menite să adauge magia vinurilor moldovenești Lion-Gri la atmosfera Sărbătorilor de iarnă. Iar enologii de la Lion-Gri din Republica Moldova au reușit să surprindă cu aceste vinuri – asta ar fi constatarea noastră. E vorba despre trei asamblaje roșii și trei albe deloc sau puțin întâlnite în România: “Rosso Regale” (din Fetească neagră și Gamay Freaux, sec, 2017); “Perla Rossa (Fetească neagră cu Malbec, sec, 2017); Cuvee Rouge (Saperavi și Fetească neagră, sec, 2017); Bianco Regale (Viognier și Pinot Gris, sec); Perla Bianca (Fetească regală și Viognier, sec, 2018); și Cuvee Blanc (Sauvignon Blanc și Muscat, sec, 2018).

Puteți găsi informații suplimentare și puteți comanda aceste vinuri din portofoliul Select Wine Dristribution – Fine Taste la: https://selectwine.ro sau la telefonul 0740.151.998

NEGRU DE LION – vedeta importatorului Select Wine Distribution la Wine & Street Food Festival!

Un vin roșu sec de culoare rubinie, cu o aromă plăcută de fructe, perfect echilibrat în gust, cu nuanțe ușoare de maturare. Negru de Lion combină soiurile de struguri Saperavi, Fetească Neagră și Rară Neagră cultivate pe podgoriile proprii Lion-Gri. Negru de Lion întruchipează perfecțiunea și splendoarea regiunii sudice Valul lui Traian, unde soarele îmbrățișează delicat fiecare ciorchine de struguri.

Găsiți în continuare și caracterizările Select Wine Distribution pentru fiecare dintre vinurile din gamele Regale, Perla și Cuvee:

FETEASCĂ NEAGRĂ – GAMAY FREAUX: ROSSO REGALE

Cupaj surprinzător și încântător de fructat. Aroma captivantă de fructe (cireșe, prune) este completată de un gust bogat, bine structurat.
Vin roșu sec 2017

Recoltare manuală atentă, urmată de maturare timp de numai 6 luni în butoaie de stejar franțuzesc, pentru mai multă profunzime și complexitate. Aromele de fructe roșii coapte (cirese, prune) sunt completate de un gust bogat, bine structurat, care se dezvăluie pe fundalul taninurilor rotunde, cu tonuri suculente de prune și fructe negre. Echilibru surprinzător de placut și un final persistent, încântător de fructat.

FETEASCĂ NEAGRĂ – MALBEC: PERLA ROSSA

Vin o personalitate distinctă și o aromă elegantă, cu note de prune, cireșe, fructe de pădure. Buchetul aromatic este susținut de un gust amplu și catifelat și urmat de un postgust delicat, de fructe de pădure.
Vin roșu sec 2017

Maturarea timp de cel puțin 6 luni în butoaie de stejar franțuzesc i-a conferit acestui vin o personalitate distinctă și o aromă elegantă, cu note de prune supracoapte, cireșe, fructe de pădure, mure. Setul aromatic este însoțit de un gust amplu și catifelat și un postgust delicat de fructe de pădure.

SAPERAVI – FETEASCĂ NEAGRĂ: CUVEE ROUGE

Cupaj rafinat, cu arome de afine și prune, cu discrete nuanțe de condiment.
Vin roșu sec 2017

Vinul este un cupaj din două soiuri – Feteasca Neagră și Saperavi – și are un aspect desavârșit: rosu închis, intens, cu o nuanță de violet. Aromele de afine, prune, cu discrete note de condiment, sunt bine dezvoltată și ușor perceptibile. Gustul este rotund, saturat în taninuri coapte, lăsând senzația de prune uscate. Postgust este catifelat.

VIOGNER – PINOT GRIS: BIANCO REGALE

Un mix aromat de note florale de câmp, însoțite de nuanțe fructate
Vin alb sec 

Emoționant, echilibrat, cu un mix de arome flori de câmp și nuanțe ușoare de fructe. Gustul fin, revigorant, se prelungește într-un postgust de lungă durată. Strugurii au fost selectați cu grijă din podgoriile din sud-estul Republicii Moldova, zona Ștefan Vodă. Vinul are ritm, are viață și stârnește emoție. Însoțește cu mare succes peştele, fructele de mare, puiul, caşcavalurile tari şi legumele la grătar.

FETEASCA REGALĂ – VIOGNIER: PERLA BIANCA 

Arome complexe, cuceritoare, cu nuanțe de agrise și citrice. Vin proaspăt, de un galben cristalin și limpede.
Vin alb sec 2018

Feteasca Regală împletită cu Viognier dă naștere aici unui vin proaspăt, de un galben-pai cristalin și limpede, cu arome complexe. Cuceritoare sunt notele fine de agrișe și fructe citrice, susținute elegant de vioiciunea minerală și de aciditatea plăcută. Spre final, se resimt plăcute arome fine de flori de câmp, îmbinate cu nuanțe de caise. Ideal alături de fructe de mare, pește sau brânzeturi.

SAUVIGNON BLANC – MUSCAT: CUVEE BLANC

Acest cupaj deosebit este caracterizat prin eleganță și echilibru, arome florale și fructate
Vin alb sec 2018

Produs din struguri selecționați de Sauvignon Blanc și Muscat, acest asamblaj deosebit este caracterizat prin eleganță și echilibru. Aromele complexe (flori de lămâi și caise coapte) și gustul proaspăt de citrice și fagure de miere, fac din Sauvignon Blanc & Muscat recolta 2018 un vin alb ideal pentru salate ușoare de vară, preparate din pește alb, fructe de mare, carne albă de pasare. Aperitivul perfect.