Festivalul Vinului Dobrogean „Pontus Euxinus” la Constanța, 6-9 septembrie: vinuri, gastronomie, expoziții de produse tradiționale, petreceri

Degustări de vinuri de la unele dintre cele mai populare crame dobrogene, precum și de produse gastronomice – brânzeturi, produse din carne, pâine, patiserii și dulciuri ale producătorilor locali, expoziții de obiecte tradiționale, petreceri tematice și loc de joacă pentru copii sunt numai câteva dintre activitățile agendei evenimentului Festivalul Vinului Dobrogean „Pontus Euxinus, care va avea loc timp de patru zile, în perioada 6-9 septembrie 2018, în Piațeta Ovidiu din Constanța.
Cramele care vă invită să le descoperiți vinurile sunt: Crama Histria, Crama Darie, Domeniul Bogdan, Crama Viișoara, Crama Rasova, Vinex Murfatlar, Domeniile Adamclisi, Crama Hamangia, Vinuri de Macin, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură-Vinificație Murfatlar.
Reprezentanții Asociației Țăranii Dobrogeni vor fi și ei prezenți: Magazinul Țăranilor Dobrogeni, Picurarul de la Stejaru – Mirabela Burichter, Gosiu Zoia/ferma de văcuțe de la Rândunica – Tulcea, Sunai Cadir, tătar dobrogean din Valu lui Traian, Agri Veneția / ferma de oi de la Ciucurova,cunoscuta Mamaia Maria de la Horia, Valentina Koker – patiserie turcească și obiecte tradiționale lipovenești, Laura Macri, iconar/icoane pe sticlă și marele artist dobrogean – sculptorul George Marincu.

Publicitate
Excursii

Alături de aceștia o serie de vendori de food precum Plăcinte pe PlităAlice Delice, Bubble Waffles,  Moara Veche, Călin Mirela, Irish Pub Constanța, Grill World, Ice Craft vă îmbie, deasemenea, la degustări care mai de care mai apetisante.

Obiectivele evenimentului Festivalul Vinului Dobrogean „Pontus Euxinus”

Promovarea vinului și a cramelor dobrogene;
Promovarea vinurilor de calitate prin antrenarea jucătorilor autohtoni din industria vinului dobrogean într-o competiție benefică consumatorului;
Promovarea culturală a vinului;
Educarea publicului despre caracteristicile și simplicitatea vinurilor dobrogene;
Promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul turismului viticol;
Promovarea Municipiului Constanța ca destinație turistică multiculturală;
Promovarea utilizarii ambalajelor ecologice a viticulturii organice si alimentației sănătoase

Publicitate

Program
Joi: 12:00 -22:00
Vineri: 12:00 -22:00
Sâmbătă: 12:00 -22:00
Duminică: 12:00 -22:00

Mai multe detalii găsiți și pe site-ul și pe pagina de facebook ale festivalului. Evenimentul este organizat de Irish Pub Constanța.