În decembrie, sărbătorește românește într-un loc cu magia naturii! Ziua României și Crăciunul cu familia și prietenii, la Casa Timiș

Resortul enoturistic Casa Timis, din podgoria Dealu Mare, a pregătit meniuri speciale pentru festivitățile de Ziua națională a României de 1 Decembrie, ca și pentru un Crăciun 2021 plin de magie

Două ocazii importante pentru orice român cu inima la locul ei pot fi sărbătorite și anul acesta în cel mai frumos resort enoturistic de la noi din țară, la numai o oră de București – Casa Timiș din Chițorani, Dealu Mare. Aici, în locația-vedetă a numeroase reportaje audio-video sau scrise și postate online pe tot parcursul anului 2021, Chefii Nico Lontras, Ioan Șușală și Ionuț Ivanof, împreună cu echipa lor, au creat meniuri speciale pentru Ziua României, 1 decembrie, și pentru un Crăciun cu atmosferă de familie. Reamintim că aici, la Casa Timiș, patrimoniul tradițional cultural românesc e mereu ținut la mare valoare – aici s-a serbat pentru prima oară Ziua gastronomiei și vinurilor din România, aici a fost găzduit concursul pentru Premiile de excelență Vinul.ro 2021 și multe alte evenimente menite să păstreze viu spiritul românesc. Detaliile despre festivitățile pregătite de Casa Timiș pentru decembrie 2021, în continuare.

Publicitate
Excursii

Pachete cu cazare de Sfântul Andrei – 1 Decembrie pentru cei care rezervă repede. Meniuri festive pentru cei care vor doar o vizită scurtă

Cei care vor să petreacă o minivacanță care să prindă și Sfântul Andrei (29 noiembrie – 1 decembrie), au la dispoziție un număr limitat de camere twin la prețul de 1.700 lei pentru doi adulți, care include și masa de Ziua Națională, sau apartament în aceeași perioadă, la 1.900 lei / doi adulți. Pentru copiii între 4 și 12 ani se achită suplimentar 50% din valoarea prânzului festiv 229 lei / persoană.

La același preț de 229 lei / persoană, pentru cei care nu mai apucă și cazare sau care nu doresc decât să se răsfețe cu o mâncare de sărbătoare de Ziua Națională sunt disponibile mult mai multe mese de familie – rezervările se pot face pentru minim 4 persoane, în intervalul orar 13.00-16.00, în data de 1 Decembrie. 

Publicitate
IWCB

Meniul de Ziua Națională e compus din antreuri (șorici, cârnăciori de mangalița, fasole bătută cu jumări, zacuscă de casă, salată de vinete, de conopidă, brânzeturi din ferma casei), după care urmează ciorba (la alegere între borș de cocoș cu tăiței de casă și ciorbă ardelenească cu afumătură), și felul principal (pastramă de berbecuț la grătar, jumări la ceaun, tocană de vită ca în Dealu Mare, sarmale la ceaun, murături de casă, mămăliguță, cartofi la cuptor). Desertul sună la fel de îmbietor: plăcintă cu brânză, cozonac cu nucă, prăjitură cu stafide și sos de vin roșu – toate, în stilul gastronomic care a adus renumele Casei Timiș. Copiii sub 3 ani beneficiază de gratuitate iar cei între 3 și 11 ani de o reducere de 50%.

Pentru rezervări și informații suplimentare: https://casatimis.ro/noutati/1-decembrie-la-casa-timis/

Crăciun de poveste în mijlocul viilor Casei Timiș, cu căldură de familie și un line-up culinar de imortalizat

Pentru cei care vor să-și răsfețe familia reunită în 25 decembrie într-un cadru natural și cu un prânz memorabil (orele 15.00-18.00), gastronomii Casei Timiș propun “un line-up” inspirat din tradițiile specifice, dar și cu delicii gourmet și elemente de modernitate.

La un preț de 249 de lei / persoană, masa de Crăciun începe cu un amuse bouche cu pâine proaspăt scoasă din cuptor și unt de casă cu trufe, urmat de un starter cu șorici, șuncă, tobă, caltaboși, cârnați afumați, ceapă, roșii, murături, salată de sfeclă cu raci de Marea Neagră, salată de ouă cu păstrăv afumat, cremă de fasole cu trufe și jumări de porc. Urmează felul principal: sarmale de casă cu smântână, antricot la cuptor cu sos de ciuperci de pădure, rață confiată cu vin roșu și merișoare, piure de țelină, morcovi caramelizați cu scorțișoară și mămăligă cu unt. Desertul e compus din platou cu prăjiturile tradiționale ale Casei Timiș, și cozonac, iar tot pachetul conține și apă plată / minerală și câte o sticlă din vinul casei pentru două persoane (alb, rose sau roșu, la alegere). Și de Crăciun, copiii sub 3 ani beneficiază de gratuitate iar pentru cei între 4 și 12 ani se plătește doar 50%.

Informații suplimentare și rezervări: https://casatimis.ro/noutati/sarbatoreste-craciunul-in-familie-cina-de-craciun-acasa-la-casa-timis