Hotelul Caro – o imagine nouă și o inaugurare cu aer interbelic

Hotelul Caro
Hotelul Caro – o clădire emblematică a Bucureștiului a trecut printr-un amplu proces de renovare, care a durat un an, iar pe 26 septembrie 2018, a avut loc petrecerea de inaugurare a noului concept hotelier.

Evenimentul a avut o tematică interbelică, care a avut rolul de a-i purta pe invitați în trecut, mai exact în perioada în care această clădire găzduia Fabrica de Glucoză.

Publicitate
Vinarte

Oaspeții evenimentului au avut prilejul să descopere zonele recent renovate/ conservate, astfel încât autenticitatea locului să nu aibă de suferit. După etapa de renovare, care inclus o suprafață de 4 200 mp și pentru care s-au cheltuit 3 milioane de euro, hotelul Caro își primește oaspeții într-un cadru luxuriant, plin de verdeață în perioadele calde ale anului.

Publicitate

O miză importantă pentru echipa implicată în procesul de renovare, dar în special pentru proprietarii hotelului a fost aceea de a păstra identitatea arhitecturală a construcției.

”Fără îndoială, provocarea principală a fost la nivelul automatizării camerelor, în sensul adaptării proiectului la stilul architectural al hotelului.,”a declarant proprietarul complexului hotelier Caro Hotels, domnul Octavian Lazăr.

Despre aceast demers de renovare, reprezentanții hotelului au mai adăugat: ,,Cu un trecut industrial marcat de evenimente istorice, Hotelul Caro s-a dezvoltat treptat, începând cu perioada interbelică. Să menții autenticitatea unui spațiu care a luat naștere în 1902 a fost cu siguranță o misiune complexă. Pereții fostei Fabrici de Glucoză au fost martorii multor capitole din istoria românească, de aceea a fost necesară conservarea elementelor definitorii ale clădirii.

 Construită în zece ani, cu capital belgian, Fabrica de Glucoză și-a pus amprenta în istoria României. În anii ‘30, căpătase deja o importanță sporită în contextul economic național, fiind inclusă pe lista obiectivelor demne de a fi vizitate de viitorul rege Mihai I, lucru care s-a și întâmplat în aprilie 1940. La un an distanță, fabrica se militarizează în timpul guvernării mareșalului Ion Antonescu și la câțiva ani după (1948) se naționalizează, devenind și mai profund implicată în procesele economice inițiate de noul regim. În perioada comunistă, accidentul nuclear de la Cernobîl afectează indirect și funcționarea fabricii, aceasta întrând în vizorul Elenei Ceaușescu.

Fiind o conversie a unei fabrici din perioada interbelică, etapa de renovare a hotelului a ținut cont de istoria locului și s-a creat o îmbinare armonioasă între elementele industriale și elemente contemporane, pentru a susține autenticitatea locului, în contextul actual al designului de interior.’’

Un bun prilej de reîntoarcere în perioada interbelică, dar reinterpretată în contextul contemporan, hotelul Caro este o destinație premium pentru evenimente și activități corporate, dar și pentru recreerea turiștilor care apreciază luxul.

”Aici, toți oaspeții noștri întâlnesc istoria bogată a acestui loc și pot profita de cele mai noi tehnologii în mijlocul naturii. Acest lucru face ca acest loc să fie unic. Noul Caro este povestea pe care nu ați mai văzut-o, dar pe care o veți trăi cu plăcere. În esența hotelului Caro stă motto-ul «Muncește din greu, distrează-te și împărtășește natura cu prietenii!»,a afirmat Octavian Lazăr.

Procesul de renovare și conservare a clădirii au vizat punerea în valoare a elementelor industriale prin elemente naturale, cum e lemnul de stejar, pielea naturală și s-au inclus noile sisteme tehnologice care repoziționează hotelul Caro pe harta celor mai ofertante hoteluri din București.

Astfel, Caro devine unul dintre cele mai moderne hoteluri, iar renvarea acestuia a inclus: sisteme de lumini automate (prin senzori), încălzire în pardoseală, instalații de climatizare moderne, până la digitalizarea controlului asupra funcționalităților camerei (prin sistemul BMS*), pentru a maximiza confortul, hotelul Caro marchează o nouă etapă pe piața locală.

În plus, ca o noutate pe piața românească, prin acest proiect, oaspeții hotelului au posibilitatea, pe lângă controlul digitalizat al camerei, să facă și check-in-ul de la distanță, având posibilitatea de a intra în cameră folosind telefonul mobil, iar accesul în parcare se va face doar pe baza numărului auto recunoscut de sistemul de acces.

Raluca Dumitrana