Jurnalul de ACASĂ, cu vinuri românești Vinarte la Trienala de arhitectură de la București

Cea de a treia ediție a Trienalei Bucharest East Centric Architecture “HOME/any/more?” – “ACASĂ/oriunde/nicăieri/?” s-a derulat în perioada 7-20 octombrie 2019, aducând împreună proiecte din peste 25 de țări, numeroși nominalizați și membri ai juriului din întreaga Europă, expozanți din Belgia și China, arhitecți, urbaniști, proiectanți, studenți și mulți alți pasionați de aspectele locuirii.

Publicitate
Domeniul Bogdan

În afară de discuțiile profesionale, participanții din mai multe țări de pe diferite continente s-au bucurat și de experiența vinurilor românești de la Vinarte.

Premii, expoziții, conferințe, lansări de carte de arhitectură la București

Pe parcursul zilelor de eveniment, “ACASĂ/oriunde/nicăieri/?” s-a configurat într-un jurnal bogat în file, emoții și problematizări. Primele impresii notate în memoria acestui eveniment amplu au început cu vernisajul expoziției (My) “HOME/any/more/?”, sărbătorit împreună cu cei aleși să jurizeze proiectele, cu o parte dintre cei care le-au creat, dar și cu cei cărora le-au fost adresate și care au avut curiozitatea de a le viziona în cadrul expoziției de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, București.  

Publicitate

Alte pagini de jurnal au fost dedicate expoziției belgiene “Inventaires # Inventoires”, completată prin conferința “Mies Van Der Rohe”, expoziției “Inventing a HOME”, susținută de arhitecți din China care, la rândul lor, au susținut și o conferință pe tema locuirii, și conferinței despre o spectaculoasă readucere la viață a unui edificiu spaniol, susținută de biroul de arhitectură Eva Prats și Ricardo Flores, Barcelona. 

Tot cu prilejul Trienalei a fost lansată o carte-reper pentru tema locuirii: A-ți face cuibul: trup, casă, minte. Autoarea cărții, Sarah Robinson (foto deasupra), architect cu studii de filosofie și Președinte al secțiunii de Discursuri Critice din cadrul Trienalei, a însoțit această lansare de carte și de o conferință, la Teatrul Național, Sala Media.

Și președintele juriului East Centric Architecture Awards, Marc Jay, architect din Danemarca, le-a împărtășit studenților și arhitecților informații despre sensurile lui “a locui” în secolul 21, din perspective arhitecturale daneze.

ACASĂ, cu muzică și vin pentru arhitecții prezenți la Trienală. Expoziția continuă virtual

Frumusețea zilelor de ACASĂ a devenit memorabilă și prin prezența ansamblului condus de Diana Rotaru – SonoMania și a Corului Sound, care au adus multă bucurie în sufletele celor prezenți.

Nici vinul nu a lipsit de ACASĂ. Așa cum se întâmplă atunci când arta și vinul se întâlnesc, vinurile Vinarte au însoțit toate evenimentele speciale de pe parcursul Trienalei.

Cei care nu au reușit să viziteze expoziția (My) HOME, o pot face încă prin intermediul turului virtual:

http://bucharest-triennale.eu/2019/10/18/virtual-tour/

Persoană de contact:
ROXANA CHIȘ
PR Communication, Bucharest Triennale
+40 311 04 178 | +40 749 070 723
roxana.chis@bucharest-triennale.eu | ecatriennale@gmail.com
arhitext.com | instagram  |  facebook
bucharest-triennale.eu