Top 3 somelieri români la Premiile HoReCa Insight: Sergiu Nedelea, din nou pe primul loc

HoReCa Insight și-a premiat câștigătorii de anul acesta pe 22 noiembrie la Fratelli Social Club din București, la Gala HoReCa Awards. Antreprenori și profesioniști de top din HoReCa au participat la spectaculosul eveniment al industriei ospitalității din România, pentru a afla campionii ediției a 15-a.

Publicitate
Vinarte

La categoria „Cel mai bun Somelier”, jurații l-au desemnat și anul acesta câștigător pe Sergiu Nedelea. Ioana Mădălina Dănilă și Cătălin Băluță s-au clasat pe următoarele două locuri. Este a cincea ediție consecutivă, după 2017, 2018, 2019, (2020-pandemie) si 2021 în care titlul de ”Cel mai bun Somelier” îi revine fondatorului Winetaste School, cea mai prolifică școală de profil, care cuprinde atât cursuri cât și o agenție de somelieri.

Publicitate
IWCB

Cu o experiență de peste 25 de ani în industria ospitalității, Sergiu Nedelea este formator în domeniu și co-owner al wine bar-ului UVA, autor al volumelor „Caietul somelierului – ghid pentru aspiranți și profesioniști” și „Povestiri cârciumărești” și colaborator la „Ghidul vinurilor românești” și „Harta rinurilor Românești”. Totodată, Sergiu face parte din echipele de jurați la  concursurile interne si internaționale.

În 2022, împreună cu inițiatorii proiectului Wine Trips România, somelierul și-a investit pasiunea pentru vin în UVA Wine Shop & Bar, o locație recent deschisă în centrul Bucureștiului. UVA este un showroom-sinteză de activități ale fondatorilor, cu o selecție de vinuri generoasă, care își propune să ofere experiențe complete și complexe.