„Allucinanta (re)lansare” cu degustare: Connaisseur fără ifose și Curatorul de zacuscă & prietenii. Cu Zinfandel, Rusalcă, Jiana și Drăgaică

Autorul Cezar Ioan și editorul Cosmin Dragomir au prezentat #fărăifose volumele Connaisseur fără ifose și Curatorul de zacuscă

Al doilea eveniment din seria (re)lansărilor volumului „Connaisseur fără ifose” a consumat un număr surprinzător (și îmbucurător) de mare de pahare de vin, raportat la numărul oaspeților – aceasta a fost constatarea subsemnatului autor – Cezar Ioan – la finalul evenimentului 🤣.

Publicitate
IWCB
Cam asta a fost starea de spirit a relansării "Connaisseur fără ifose" de la Allucinante: vorbitorii au fost puși pe șotii iar concluzia generală a fost că și eu, și Cosmin (foto) scriem cum vorbim. O fi bine, o fi rău? Să ne judece academicienii! Mulțumiri, Sori Țigăeru pentru poze!
Cam asta a fost starea de spirit a relansării „Connaisseur fără ifose” de la Allucinante: vorbitorii au fost puși pe șotii iar concluzia generală a fost că și eu, și Cosmin (foto) scriem cum vorbim (o fi bine, o fi rău? Să ne judece academicienii!) Mulțumiri, Sori Țigăeru, pentru poze! 

Vinurile relansării, de la Crama Oprișor. Cu bucate gustoase și serviciu prietenos și eficient

Prietenul Iliuță Cucu a sintetizat subiectele importante ale relansării de la Allucinante: vinurile de la Oprișor, momentul speech-ului și coperta cărții prezentate ca surpriză

Și, dacă tot s-a băut mult, în schimb s-a băut și bine: alături de prieteni, discuții și mâncare! Reuniunea amicală a debutat cu vibrantul Zinfandel alb, după care au defilat pe buzele audienței mai complexele Rusalcă albă, Jiana rose și Drăgaică roșie de la partenerii relansărilor, Crama Oprișor. Toate, acompaniate savuros de bucatele pregătite de gazdele de la restaurantul Allucinante: Parmigiana di melanzane, file de doradă cu legume crocante, mușchiuleț de porc cu piure de cartof (sau paste paccheri cu ciuperci de pădure și roșii cherry – pentru vegetarieni). Și despre servire aș avea cuvinte de laudă, ospătarii restaurantului fiind pe cât de poznași și relaxați, pe atât de simpatici.

Oamenii relansării: public cald, Curatorul de zacuscă (în persoană și cu cartea tipărită), somelieri și prieteni

Editorul cărții Connaisseur fără ifose, Cosmin Dragomir (Gastroart.ro), a fost invitatul special al serii și și-a prezentat public, în premieră, volumul de autor „Curatorul de zacuscă” – o solidă culegere de peste 400 de pagini cu texte gastronomice care au doar tangențial (și apetisant) legătură cu… zacusca. Contextul istoric, multiplele influențe, curiozități și fun facts care au definit bucătăria și cultura gastronomică românească sunt prezentate atrăgător în carte, după cum a demonstrat în scurta sa prezentare Cosmin. Audiența nu a fost una numeroasă, dar a fost veselă și atentă. Momentul s-a bucurat și de prezența unei mese de profesioniști ai vinului – somelieri, importatori și comercianți: Dana Pop (WineDoctor), Răzvan Cruceanu (FTShop) și Marian Timofti (Federația Națională a Degustătorilor Autorizați).

Publicitate
IWCB

Manifestul #fărăifose: să de-snobăm vinul și gastronomia!

Cum trecerea unei pandemii globale și a aproape doi ani de la lansarea oficială a cărții „Connaisseur fără ifose” mi-a prilejuit ceva experiență în plus și niște momente de reflecție, odată cu turneul de relansare întrerupt de Coronavirus am decis să folosesc aceste întâlniri cu publicul și altfel. Anume pentru a promova – așa cum spune și editorul Cosmin Dragomir – o abordare a vinului ca pentru începători, menită să-i atragă pe aceștia, să demitizeze și să de-snobeze această băutură încărcată, într-adevăr, de istorie, de cultură, de complexitate și de umanitate. Mai multe despre abordarea pe care o visez – și despre „mișcarea de idei” pe care mi-ar plăcea s-o stârnesc – pe blogul meu!