RO-Wine 19-20 mai 2018: peste 350 de vinuri, workshop-uri, o bursă RO-Wine, o secțiune VIP

Pentru cel de-al treilea an consecutiv,  RO-Wine | The International Wine Festival of Romania are loc anul acesta pe 19 și 20 mai, la Fratelli Studios, eveniment organizat de Marinela V. Ardelean și frații Liviu și Mihai Popescu și care îi va avea ca ambasadori pe  Cornel Ilie și Virgil Ianțu. La conferința de presa pre festival, organizatorii au anunțat componentele printre care și câteva noutăți ale ediții: peste 350 de vinuri, o zonă VIP cu peste 100 de vinuri super premium prezentate de specialiști  în domeniu și o selecție  de șampanii de la 12 producători, o selecție de „vinuri extreme” (produse la mari altitudini  față de nivelul mării sau vinuri preferate de Hannibal sau Omero) și o zonă gourmet .
În premieră,  RO-Wine va acorda o bursă de formare, de 6 săptămâni, în valoare de 10.000 de euro, în nordul Italiei, Treviso, Voldobbiadene, în perioada septembrie-octombrie 2018, oferită cu susținerea GiottoConsulting, în ideea de a încuraja viitorii specialiști în domeniul vitivinicol. Toți tinerii pasionați  care au urmat sau urmează studii în oenologie, chimie, microbiologie sau știință alimentară și doresc o carieră  sunt invitați să  trimită CV-ul și o scrisoare de intenție la e-mail info@romaniawinefestival.com și să convingă  că merită această bursă. Data limită este 20 iunie. Stagiul formativ este finanțat în totalitate și se va desfășura în laboratoarele GiottoConsulting. Metode analitice chimice și microbiologice de struguri, protocoale de vinificație, controlul și gestionarea fermentației, degustări și selecții de vinuri bază sunt  câteva dintre subiectele acestui program.
În cele două zile ale festivalului, vizitatorii vor putea participa și la workshop-uri prezentate de experți internaționali. Pe 19 mai, Stefano Saderi va susține workshopul: ”What is quality?…In a profitable wine business”, iar Roberto Bartolomeo Lepori va aprofunda tema vinurilor extreme: ”Extreme wines from heroic viticoltore”. Duminică, 20 mai, iubitorii de vinuri își pot da întâlnire la masterclass-ul: ”The wine in the future” cu Helmuth Koecher, fondator și președinte al Merano Wine Festival.
Accesul la workshop-uri și masterclass-uri se face pe bază de bilet, separat de cel de la festival, ce poate fi achiziționat de pe romaniawinefestival.com. Prețul de intrare la fiecare workshop este 150 lei, respectiv 200 lei la masterclass.
Intrarea la RO-Wine se face pe bază de bilet, disponibil online, de pe bilete.ro (https://www.bilete.ro/ro-wine/ro-wine-19-20-mai-2018). Prețul unui bilet standard este de 50 lei. Cei care își doresc o experiență mai amplă în lumea vinurilor vor avea posibilitatea să deguste peste 100 de vinuri super premium, în ediție limitată sau din colecții private, dacă optează pentru biletul VIP, în valoare de 400 lei.

Publicitate
Vinarte