Simona, Zâna Bezeluță

Am cunoscut-o la ultimul eveniment Vinul.ro de la Winestone Novotel, unde oameni în toată firea au lăsat pentru cîteva momente deoparte vinurile medaliate la Premiile de Excelență, ca să guste din deliciile ei. Noroc că bezelele s-au topit rapid, dispărând fără urme, iar invitații au putut redeveni serioși, reluând activitatea de degustare pentru care veniseră în primă instanță. 

Publicitate
Vinarte

Are numai 23 de ani și se bucură deja de gustul dulce al torturilor ei de bezea, dar și al antreprenoriatului. Căci, cel puțin deocamdată, gestionarea propriului business este o experiență frumoasă pentru Simona Crăciun. Energică și caldă, transmite din optimismul și entuziasmul ei celor cărora le povestește despre ”Tort de Bezea”, reușind însă să rămână ancorată în realitățile creșterii sănătoase ale unei afaceri.

Un sfat pe care Simona l-ar da tinerilor ce visează la propria afacere: să caute permanent contactul cu oameni care au experiență și competență în afaceri, oameni de la care să se inspire și de la care să obțină o îndrumare corectă și inspirație.

Publicitate
IWCB

A terminat Academia de Studii Economice și a lucrat în Real Estate. Numai că rolul de tânără corporatistă nu i s-a potrivit Simonei atât de bine. Cu atât mai mult cu cât face parte dintr-o familie de antreprenori, iar exemplele și sfaturile pe care le-a primit au condus-o pe drumul propriei afaceri.

Pasionată de gătit încă din copilărie, îmi povestește amuzată că prima supă, făcută la 12 ani, era sărată și cam necomestibilă, dar asta nu a descurajat-o. A continuat experimentele în bucătărie, făcând prăjituri pentu frații ei. În 2015, de ziua tatălui ei, a meșterit primul tort de bezea și de acolo a pornit totul . Din acel moment, a mai lucrat în corporație câteva luni, timp în care și-a dezvoltat planul de afaceri. La nici 10 luni, în aprilie 2016, și-a deschis oficial atelierul de bunătăți.

1

În micul spațiu de 23 mp își desfășoară acum activitatea 6 oameni care făuresc, lunar, până la 200 de torturi de bezea și multe alte comenzi pentru restaurante. Clasice, cu fructe, cu ciocolată, cu caramel și nuci, limoncello (preferatul ei) sau alte combinații minunate, torturile Simonei sunt irezistibile.

M-a surprins când am aflat că doamnele, care reprezintă, în majoritate covârșitoare de 90%, clientela atelierului Tort de Bezea sunt și cele mai conservatoare, alegând sortimentele clasice și cunoscute de torturi. Se pare că domnii sunt cei îndrăzneți, preferând gusturile și combinațiile mai fistichii.

Dacă nu reușiți să vă comandați unul (deși nu știu ce v-ar putea împiedica, poate doar spaima întemeiată că îl veți mânca singuri pe tot), să știți că le puteți găsi și în câteva restaurante bucureștene (deocamdată) ca: City Grill, Carul cu Bere, Van Gogh sau Zen Sushi. Spun deocamdată, deoarece Simona nu exclude ca, în viitor, Tort de Bezea să fie prezent și în alte orașe din țară sau de peste hotare.

De fapt, întrebată dacă va extinde conceptul și va crea în atelierul ei și alte delicatese dulci în afară de torturi, mi-a răspuns că îi place să se concentreze pe lucrurile pe care știe să le facă cel mai bine și crede că tocmai faptul că s-a dezvoltat într-o nișă i-a adus succes în acest an de existență. Așa că va continua să își perfecționeze torturile de bezea.

Pe Simona o găsiți la numărul 0757 070 340 sau la adresa simona@tortdebezea.ro. Torturi delicioase puteți comanda de pe  www.tortdebezea.ro.