Suzana, făcătoarea de magie

Text: Poliana Parichi; Foto: Alina Miron & Suzana Mira

Publicitate
Excursii

Puteți cumpăra versiunea digitală a revistei în care a apărut acest articol aici!

 Pe Suzana Mira am cunoscut-o în urmă cu mulți, mulți ani, pe vremea când lucra ca model și tot ce știam despre ea se rezuma la faptul că este o fată extrem de frumoasă și fotogenică, care câștiga toate castingurile de lenjerie intimă. V-am atras atenția, așa-i?

Publicitate

Dar vremurile și preocupările noastre s-au schimbat și am pierdut contactul. Asta până lunile trecute când, făcând un research printre bloggerii culinari pentru Congresul Național de Gastronomie și Vin, organizat de revista noastră, am dat peste niște poze de mâncare (și nu numai) care mi-au atras atenția.

suzana_mira_foodstyling (3)

 

Mărturisesc sincer că, deși era greu să fie doar o coincidență de nume, m-am gândit că nu poate fi vorba de aceeași persoană. Ce să caute o fată tânără și frumoasă, preocupată de fashion, în bucătărie? Ei bine, Suzana a vrut să transpună frumusețea și styling-ul în farfurie, demonstrând că poate fi apetisantă oricum și că talentul și înclinația către artă pot îmbrăca cele mai neașteptate forme. Imaginile pe care le postează pe Instagram (și pe care le puteți vedea și voi în aceste pagini) dovedesc acest lucru.

Întrebând-o cum se împacă profesiile și hobby-urile ei îmi spune că toate au o legătură strânsă. Că pasiunea pentru frumos și creație, în toate formele ei, o definesc ca persoană. De aici și sloganul ei, Magic Maker. ”Dă-mi în mâini orice nimic și ți-l pot transforma în ceva frumos!”, îmi spune senină.

Ca să înțelegeți mai bine, în prezent lucrează ca make-up artist, food-stylist, dar mai trece câteodată și în fața camerei, de dragul vechii cariere. Iar pasiunea ei este bucătăria. Sună complicat, dar dacă îi vizitați site-ul (www.suzanamira.com), o să vedeți că are dreptate. ”Culorile din make up le regăsesc în bucătărie și nu mai creez pe chip, ci în farfurie”.

Suzana este serioasă și când vine vorba de vinuri. Frecventează wine bar-urile și îi plac, cu precădere, suzana_mira_foodstyling (1)vinurile roșii seci italiene și, dintre cele românești, cele de la Lacerta. Și, bineînțeles, șampania. Ca să mă facă să o plac și mai mult, îmi spune râzând că nu poți cunoaște cu adevărat pe cineva până nu ai băut un pahar de vin cu el (sau mai multe, aș completa eu).

Vă puteți delecta cu pozele ei apetisante (cu mâncare, da?) atât pe site-ul ei, cât și pe pagina de Facebook  și de Instagram (SuzanaMiraMe).

Argentine Steak & Sushi Herăstrău, gazdele noastre pentru ședința foto de pe coperta numarului 105 al revistei Vinul.ro, se află în topul preferințelor Suzanei.

Ținuta purtată de Suzana pentru coperta acestui număr este creată de Rhea Costa.