DOVEZILE VIDEO și SCRISE că “o blondă încălțată cu pantofii care-i plac ei e de neoprit”: Adelina și vinurile ei MEDALIATE

Adelina si vinurile medaliate
Deloc prețioasă – dar bine întemeiată pe deciziile specialiștilor – succintă și gătită cum îi place ei, colega noastră Adelina Boboc (jurnalist profesionist, masterand în comunicare, organizator de evenimente cu vinuri și absolventă a școlii de somelieri Wine Taste by Sergiu Nedelea) a lansat un nou proiect de comunicare în marja concursurilor și evaluărilor Vinul.ro și nu numai: un canal de Youtube (vlogul „Adelina și vinurile medaliate”), plus un blog personal (adelina-boboc.ro / Life in wine colours). Vă invit să o urmăriți și să-i dați feedback, dacă vă inspiră. Adelina vine cu recomandări și recenzii utile: vinuri medaliate de specialiști, descoperiri proprii, liste cu sugestii de shopping de vin (cu linkuri) pentru diferite ocazii mai mult sau mai puțin festive, recomandări de evenimente axate pe gust și diverse altele – inclusiv servicii de consultanță în comunicare. Potrivit Adelinei, una dintre utilizările postărilor ei este aceea ca magazinele online interesate să le preia, să le atașeze produselor din shop și să le folosească ca argumente în marketingul propriu.

E pentru cei care beau, dar NU fac parte din “lumea vinului”: consumatori în căutare de idei și repere validate de specialiști

“E un proiect de comunicare destinat celor care NU fac parte din ceea ce numim “lumea vinului”, dar pe care-i vrem educați și inspirați – consumatori obișnuiți, în căutare de idei și repere, dar care nu-și petrec viețile studiind vinul în mod amănunțit. De aceea video-urile sunt foarte scurte, ca să nu plictisească, și ofer de fiecare dată sugestii de asortare a respectivelor vinuri cu mâncăruri – de regulă, unele disponibile cu ușurință”, spune Adelina Boboc, care subliniază că nu-și propune în niciun caz să pară specialistă, ci să-și dezvolte aici abilitățile profesiei principale – aceea de jurnalist și comunicator care informează și face trimitere la surse credibile în beneficiul cititorilor sau spectatorilor.

Postările, într-un ritm săptămânal

Autoarea noului proiect detaliază stadiul lansării: „Momentan, canalul de Youtube conține 16 recomandări de vinuri, scurte – sub 2 minute fiecare, unele chiar de 1 minut: majoritatea sunt vinuri medaliate la Premiile de excelență Vinul.ro 2021 (inclusiv cele 5 Mari Medalii de Aur), dar sunt acolo și unele din categoria “Descoperiri personale” (o Fetească neagră din Oltenia, de la Sâmburești; o Fetească regală din Transilvania, de la Villa Vinea; un cuvee din Dobrogea, de la Alira etc). Voi continua și sper s-o pot face într-un ritm de măcar un vin nou pe săptămână”.

Ce alte materiale se găsesc la Adelina Boboc?

Pe blog, Adelina preia video-urile însoțite de texte scurte, pentru uzul celor care nu au timp sau nu pot să urmărească filmările și care doresc să aibă la dispoziție materiale printabile sau la care să facă bookmark-uri, spre a-și face eventuale liste de achiziții sau pentru referințe ulterioare. Ea mai relatează sau anunță în avanpremieră evenimente cu gust (băuturi și gastronomie) și face veritabile “sinteze tematice” – de pildă, acum, publică o listă cu vinuri pentru sărbătorile de iarnă care sunt validate calitativ de specialiști. Ea spune că speră să poată monetiza acest serviciu informativ video+text, în măsura în care audiența va fi interesantă pentru anumiți advertiseri, dar că deocamdată aceasta nu este în niciun caz o prioritate a proiectului.