#VinCuSolidaritate, împreună cu cramele din #DealuMare. #PesteAsteptari!

Anul 2020, atipic și dificil pentru toată lumea, a stat, și în domeniul de care ne ocupăm, sub imperativul facerii de bine. Cramele au donat pentru spitale sau pentru alte cauze de interes social, iar noi, Vinul.ro, am încurajat și promovat astfel de inițiative. Două proiecte au constituit preocuparea principală a redacției noastre în acest sens, ambele fiind derulate de Asociația Profesională Vitivinicolă Dealu Mare. Unul desfășurat online – Campania #VinCuSolidaritate, din luna mai – și Weekendul cramelor deschise (Evadare în Dealu Mare), din 22-23 august – unde iubitorii vinului au mers să îl cunoască pe acesta ”la el acasă”, făcând totodată bine.

Publicitate
Vinarte

Peste 30.000 de lei s-au strâns din donațiile iubitorilor de vin

Pentru ambele campanii, cramele din Dealu Mare au decis că „unirea face puterea”. Că împreună pot coagula energiile iubitorilor de vin acătre binefacere – aducând totodată publicul amator de experiențe unice către locurile unde se produce vinul. Campania #VincuSolidaritate a reușit să strângă aproximativ 25.000 de lei, care au mers la două asociații – Asociația Zi de Bine și Crucea Alb-Galbenă. Astfel, 13 crame de top (SERVE, Davino, Dagon Clan, The Iconic Estate, Aurelia Vişinescu, Gramofon Wine, Vitis Metamorfosis, Budureasca, Licorna Winehouse, Domeniile Prince Matei, Lacerta Winery, Tohani România şi Apogeum)  din Asociația DealuMare s-au reunit și i-au invitat la un lanț al solidarității pe iubitorii vinului românesc, oferind vinuri de top celor care au vrut să facă bine. Donatorii de bani au primit, în schimbul voucherelor pe care le-au obținut după donații, pachete speciale cu vinuri din regiunea Dealu Mare, precum și invitații la Weekendul cramelor deschise, un eveniment care a avut loc în luna august, cu respectarea tuturor regulilor impuse pentru combaterea pandemiei.

În august, Evadarea din Dealu Mare #PesteAșteptări – primul eveniment de acest gen din România! – a continuat să susţină cauze umanitare. Aproximativ 250 de oaspeţi s-au bucurat de o experienţă unică la crame, iar 15% din încasări, aproximativ 5.400 de lei, au mers către Spitalul din Mizil, pentru achiziționarea unui echipament necesar acolo. 

Publicitate
IPPU

Cramele din Dealu Mare își doresc ca inițiativa solidarității să nu fie doar pe timp de pandemie și să continue și în viitor, pentru că binele nu are termen de expirare și ajutorul este binevenit oricând.

 

Adelina Boboc,

Creative Writer&Project Manager Vinul.ro