Vinurile SERVE le-au adus copiilor de la Centrul Cristal din Oradea al treilea leagăn special

Evenimentul Meet SERVE Family a oferit iubitorilor de vin ocazia de a degusta celebrele etichete ale cramei SERVE – Cuvée Guy de Poix, Cuvée Charlotte, Cuvée Amaury, Cuvée Clemence, Cuvée Guillaume și juniorul Cuvée Sissi, care și-a făcut debutul în recolta 2019. Maestru de ceremonii a fost somelierul Sergiu Nedelea, fondator al WineTaste School.

Publicitate
Vinarte

Evenimentul face parte din campania caritabilă Colorăm Zâmbete, inițiată de Club Wine Factory pentru copiii cu dizabilități de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Cristal” din Oradea – vazauz.ro, care ajută 110 copii cu diverse dizabilități (deficiențe senzoriale multiple, dizabilități senzoriale și neuromotorii, autism, dizabilități mintale) de nivel preșcolar și primar. Cei 110 copii ai instituției au nevoie de jucării de curte adaptate, printre care și leagăne speciale.

În urma licitațiilor organizate la evenimentele anterioare, s-au strâns banii necesari pentru achiziționarea a două leagăne. La acest eveniment, s-au licitat o sticlă de Cuvée Guy de Poix Magnum, o sticlă de Cuvée Charlotte Magnum și o cutie de lemn cu câte o sticlă din fiecare membru al familiei SERVE. Cu banii strânși, copiii vor putea beneficia de un al treilea leagăn special, care să-i ajute să se bucure alături de ceilalți copii de joaca în aer liber.

Publicitate
IPPU

La tombola organizată la finalul serii, participanții s-au bucurat să câștige excursii la crama SERVE din Dealu Mare și exemplare din titlul ”Connaisseur fără ifose”, recent lansat de Cezar Ioan.

 

Cuvee Charlotte 2013

Sursa foto: serve.ro

 

Cupaj din Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, Cuvee Charlotte este  indiscutabil un vin  gastronomic. Te încântă cu aromele sale pronunțate de ciocolată, cireșe negre, prune afumate și mirodenii, dar și cu note subtile de vanilie și tutun.

Are o culoare intensă, taninuri ferme, este corpolent și lasă un post-gust plăcut și persistent. Se poate asocia cu preparate din carne de vită, miel, vânat și cu mâncăruri picante.

 

 

Cuvee Sissi 2019

Sursa foto: serve.ro

Obținut din Pinot Noir, Sissi 2019 si-a făcut intrarea la evenimentul ”Colorăm zâmbete” și a impresionat audiența de la prima degustare. Are o culoare specifică rose-urilor de Provence (după cum spune maestrul Sergiu Nedelea, ”a treia foiță de ceapă are această culoare perfecta a unui rose de concurs”) și se deschide în pahar cu note de trandafir, căpșuni, ananas și citrice. Gustul este proaspăt, completat de aciditatea vibrantă. Încercați-l cu brânzeturi maturate, pentru o combinație de excepție. 

 

 

Cuvee Guy de Poix 2015

Sursa foto: serve.ro
Sursa foto: serve.ro

Emblematic pentru SERVE, vinul care poartă numele fondatorului cramei, contele Guy Tyrel de Poix, este obținut din soiul românesc Fetească Neagră, care se prezintă în toată splendoarea și expresivitatea aromatică. Vinul este corpolent, complex și are note de cireșe negre, prune, fructe negre, scorțișoară și vanilie. Aciditatea este medie, taninii catifelați, iar alcoolul de 15,5% e extrem de bine integrat. Are un bun potențial de învechire, mai ales dacă suntem fericiții posesori ai unei sticle Magnum. Serviți-l aerat în prealabil, pentru a vă putea bucura de întreaga complexitate a gustului său. 

 

 

 

Sponsorii evenimentului au fost: SERVE, Parmafood, WineTaste School, Restaurant Gargantua, Hochland.