Au început înscrierile pentru VINARIUM 2021 (27-30 mai) – primul teleconcurs de vinuri din lume sub egida OIV și VINOFED

Au început înscrierile de de vinuri pentru concursul VINARIUM ediția a 18-a, care va avea loc în perioada 27 – 30 mai 2021, după cum se arată într-un newsletter dat publicității de către organizatori – ASER Consulting & Management. Producătorii și importatorii dornici să-și măsoare forțele cu cerințele pieței internaționale a vinului pot completa formularele online (https://www.iwcb.ro/)sau le pot descărca și trimite prin e-mail (https://www.iwcb.ro/en/email-registration/). După cum au declarat organizatorii, pe fondul incertitudinilor privind libera circulație internațională impusă de coronavirus, anul acesta VINARIUM este pregătit pentru trei variante de concurs: cu prezența juarților integral online, integral fizic sau mixt.

Publicitate
Casa Timis

De menționat că, din cauza pandemiei de coronavirus din 2020, VINARIUM a fost primul concurs de vinuri din lume avizat de Organizația Internațională a Viei și Vinului și de Federația Marilor Concursuri VINOFED care s-a derulat online, anul trecut: jurații au primit din partea organizatorilor probele secretizate și protejate direct acasă și au putut evalua și puncta vinurile în timp real, din confortul și siguranța propriei case, în cadrul unor sesiuni transmise în direct prin internet.

Taxele de participare pentru ediția 2021 sunt de 70 euro / probă, pentru un înscrierea a 1-5 probe și 60 euro / probă pentru mai mult de 5 probe.

Publicitate
Casa Timis

“Am fost mândri de porecla pe care am primit-o ca urmare a ediției 2020 – TeleVINARIUM”, spun organizatorii. “Am avut o puternică impresie de dinamism. A fost greu să rezist entuziasmului oamenilor și sentimentului lor că vinul româneesc este în mișcare, în continuă creștere”, a declarat profesorul și scriitorul american despre economia globală a vinului Mike Veseth, autorul cărții (tradusă la editura ASER) ”Războaiele vinului”. “Vinuri excelente, oameni deștepți și hotărâți. Ridicăm paharele pentru viitorul vinului românesc”, a mai completat el.

Anul acesta, 30 aprilie este data limită pentru înregistrarea probelor în sistem, 12 mai este data limită până la care oganizatorii trebuie să intre în posesia probelor fizice, între 27 și 30 mai vor avea loc sesiunile de degustare propriu-zise, iar pe 4 iunie va avea loc publicarea rezultatelor online.