O cărămidă la brandul de țară! Întrecerea de rosé-uri a Concours Mondial de Bruxelles – în România, în 2025

„Reprezentanții celui mai mare concurs internațional de vinuri la nivel mondial, Concours Mondial de Bruxelles, au ales România ca următoare destinație pentru competiția de vinuri roze. Aceasta se va desfășura în perioada 28-30 martie 2025 în Constanța, Dobrogea, România, informează un comunicat de presă dat publicității de Daniel Negrescu, membru al echipei de organizare. O veste excelentă prin contribuția pe care evenimentul o aduce vizibilității internaționale a României vitivinicole, fără îndoială – fiindcă, așa cum am arătat și în cazul VINARIUM, un concurs de vin nu e niciodată doar… un concurs de vinuri.

Publicitate
Excursii

Este o premieră în istoria vinului din România, după cum arată comunicatul – Concours Mondial de Bruxelles fiind primul mare concurs internațional de vinuri care alege ca destinație pentru una din competițiile sale țara noastră. Potrivit lui Daniel Negrescu, anunțul oficial a fost făcut în timpul celei de-a 31-a ediții a Concours Mondial de Bruxelles, desfășurată în orașul León, statul Guanajuato, Mexic de către reprezentantul organizatorului român, Valentin Ceafalău, jurat internațional și campion mondial la degustare în orb cu echipa României. 

Negocierile și pregătirile pentru găzduirea Concours Mondial de Bruxelles în România au început încă din 2023

„Negocierile și pregătirile organizării în România a CMB – rosé session 2025 la Constanța au început încă de anul trecut, iar obiectivul principal al organizatorului român este acela de promovare internațională a vinului românesc și a României ca destinație turistică și enoturistică. Organizarea CMB – rose session 2025 la Constanța este doar o acțiune din planul mai amplu de construcție a brandului de țară pentru vinul românesc”, se arată în comunicat, care mai precizează că echipa organizatoare din partea română este formată din Daniel Negrescu, Dumi Ghiuri și Valentin Ceafalău (cei trei din stânga în imaginea din deschiderea articolului). 

Publicitate
IPPU

Concursul Mondial de Bruxelles este un punct de referință la nivel mondial în materie de concursuri de vinuri. Independența, standardele stricte și procedurile de degustare ale acestuia oferă siguranță consumatorilor, permițându-le acestora să cumpere cu încredere deplină vinurile medaliate.

Pentru concurs sunt aleși în mod riguros jurați de renume, recunoscuți la nivel internațional pentru capacitatea lor de a evalua vinurile. Aceștia sunt achizitori și furnizori internaționali, ingineri și oenologi, jurnaliști, scriitori și critici de specialitate în domeniul vinului, cercetători și reprezentanți ai organizațiilor din industrie.

CMB 2025 rosé în Dobrogea e în linie cu obiectivele colectivului de vizionari din APEV 

Potrivit comunicatului de presă, găzduirea CMB 2025 în România este aliniată cu obiectivele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vin din România (APEV): această asociație a fost înființată în 2001 ca entitate legală nonprofit, menită să reprezinte, să apere și să promoveze drepturile și interesele membrilor săi, atât la nivel local, cât și internațional. „În acest moment, APEV trece printr-o etapă de transformare către un colectiv de vizionari care vor să repoziționeze imaginea vinului românesc pe plan internațional. Având un angajament pentru colaborare și inovare, misiunea noastră este dublă: să cucerim piața internă si internațională cu vinurile României și să repoziționăm brandul de țară al vinului românesc în piața mondială”, se arată în comunicat.