Connaisseur fără ifose la Bistro 15A – o (re)lansare cu surprize de la Crama Oprișor

Relansarea cărții Connaisseur fără ifose a avut loc la Bistro 15A, în București, cu o degustare de vinuri Caloian de la Crama Oprisor

Turneul bucureștean de (re)lansare a volumului „Connaisseur fără ifose„, pus în așteptare în 2020 de pandemie, semnat de Cezar Ioan (Vinul.ro), a debutat miercuri, 21 iulie 2021, la Bistro 15A – un local cochet, amplasat într-o vilă veche de pe strada Constantin Coandă 15A și beneficiind de o terasă răcoroasă, decorată surprinzător și instagramabil. Prieteni mai vechi și mai noi ai autorului, prieteni ai prietenilor și clienți ai bistroului au constituit un public nu foarte numeros, dar bucuros de ocazia întâlnirii. Vinurile din gama Caloian de la Crama Oprișor au animat conversațiile și au completat un meniu degustativ format din bușoane cu brânză de capră, tartar de avocado și confit de rață cu piure cu trufe. La plecare, oaspeții au primit și câte o surpriză din partea partenerilor (re)lansărilor, Crama Oprișor.

Nu una, ci două cărți au fost prezentate la Bistro 15A

Probabil și din motivul că a fost declarat cel mai bun rose sec din România de jurații Concursului național de vinuri rose desfășurat în 14 mai, Caloian a fost vinul care s-a băut cel mai repede la relansarea cărții Connaisseur fără ifose
Probabil și din motivul că a fost declarat cel mai bun rose sec din România de jurații Concursului național de vinuri rose desfășurat în 14 mai, Caloian a fost vinul care s-a băut cel mai repede la relansarea cărții Connaisseur fără ifose

A fost o seară a mai multor surprize: Cezar Ioan a povestit celor prezenți lucruri nefăcute public anterior – despre punctul de pornire al demersului său editorial, despre titlul original, care a fost schimbat cu puțin timp înainte de trimiterea manuscrisului la tipar, ca și despre viziunea sa asupra termenului „connaisseur”; un alt autor prezent ca o surpriză a evenimentului, Cosmin Dragomir, care este și editorul volumului „Connaisseur fără ifose”, a vorbit despre aceasta și și-a prezentat propria carte, „Curatorul de zacuscă”, în curs de tipărire, și a prezentat câteva curiozități din cuprinsul acesteia. Prezentările au fost cât se poate de scurte, pentru a lăsa oaspeților ocazia să se bucure de socializare, de vinuri, de bucate și de atmosfera locului. De altfel, nici alegerea vinurilor din gama Caloian nu a fost una întâmplătoare, ci a dorit să demonstreze că fiecare vin, pe orice palier de preț, își are propria ocazie optimă de consum – lucru demonstrat de apetitul sănătos al participanților, care au rămas la discuții până târziu în noapte.

Prezent ca o surpriză la relansarea Connaisseur fără ifose, editorul și autorul Cosmin Dragomir (stânga) a delectat asistența cu anecdote din cuprinsul propriului său volum - o selecție de texte gastronomice și culturale intitulată "Curatorul de zacuscă"
Prezent ca o surpriză la relansarea Connaisseur fără ifose, editorul și autorul Cosmin Dragomir (stânga) a delectat asistența cu anecdote din cuprinsul propriului său volum – o selecție de texte gastronomice și culturale intitulată „Curatorul de zacuscă”

Turneul bucureștean va continua în lunile următoare în diferite localuri – tot cu sprijinul Cramei Oprișor.

Redactor: Tamara Timofti