Dăm startul evaluărilor pe 2023. Peste un milion de sticle cu puncte Vinul.ro deja vândute, în pregătire 3 noi game!

Consumatorii au nevoie de certificări calitative vizibile, profesioniste și independente – în special în categoria extrem de complexă a vinurilor, unde opțiunile de achiziție sunt extrem de diversificate și dificil de înțeles la o primă vedere. Identificarea și satisfacerea acestei nevoi i-a determinat pe mai mulți retaileri și producători prezenți în România să utilizeze punctajele acordate de comisiile de evaluare Vinul.ro pe etichete, ca argument de vânzare la raft, iar succesul acesta contabilizează deja peste un milion de sticle vândute în ultimii trei ani. Ca urmare a interesului în creștere pentru astfel de validări ale calității, în 2023 am decis să accelerăm procesul evaluărilor – atât cele de rutină, prin degustări lunare, cât și pe cele grupate în cadrul concursurilor de tip “Premiile de excelență Vinul.ro” sau BIOvinul.roși “Dulce & Aromat” (dedicat vinurilor demiseci, demidulci și dulci). Începând de anul trecut, lucrăm la realizarea unor game de selecții tematice (Medaliate, BIO și Dulce & Aromat) sub etichete marcă proprie care să poarte foarte vizibile premiile sau punctajele, ca și elementele de identificare ale cramelor producătoare (logo, denumire, areal) – aceste game beneficiind de întreaga noastră promovare B2B și B2C pentru listarea în marele retail!

Evaluările periodice independente sunt foarte importante pentru orice cramă

Lunar, invităm producătorii să înscrie loturi de vinuri – chiar și în faza de tanc – pentru evaluările efectuate de comisiile Vinul.ro: în acest mod, ele pot fi încadrate mai eficient pe game, din timp, în funcție de calitate; dar – foarte important – faptul că ele figurează în baza noastră de date ne abilitează să le putem propune partenerilor comerciali interesați, ceea ce crește șansele de a-și găsi un debușeu pe piață. Exercițiul evaluării independente într-o fază cât mai timpurie este și o formă utilă de autoverificare internă a cramei, înainte de a da piept cu piața.

4/5 aprilie 2023: medalii și punctaje pentru vinuri BIO și cu rest de zahăr – pe TOATE palierele de preț. Înscrierile “early bird” – cu beneficii

Până la finalul lunii ianuarie 2023, cramele din România vor primi invitația de a înscrie probe pentru două categorii de vinuri care se bucură de interes în creștere constantă în ultimii doi ani: BIO și cu rest de zahăr (demiseci, demidulci, dulci). Înscrierile efectuate până în 20 februarie se vor bucura de discounturi la taxele de evaluare (70 euro în loc de 85). În paralel, pe tot parcursul anului, vom efectua și evaluări în ultima săptămână din fiecare lună, în afara concursurilor, pentru a identifica și actualiza bazele de date cu noi produse și a le propune partenerilor din retail împreună cu punctajele Vinul.ro.

19/20 septembrie: Premiile de excelență Vinul.ro. Medaliații, anunțati festiv de Ziua națională a gastronomiei și vinurilor din România – 1 octombrie

Vinul.ro este inițiator al demersurilor care au dus la legiferarea, în Parlament, a primei duminici din octombrie drept Zi națională a gastronomiei și vinurilor din România. Și în 2023, vom marca această sărbătoare anunțând medaliații Premiilor de excelență Vinul.ro – evaluările pentru stabilirea acestora urmând să aibă loc în 19/20 septembrie. Invităm cramele, cu această dublă ocazie (evaluările și anunțarea rezultatelor), să se alăture echipei noastre în promovarea valorilor enologiei românești prin organizarea de evenimente conexe. Invitațiile și detaliile necesare vor ajunge la producătorii de vin pe parcursul lunii iunie, astfel încât coordonarea și comunicarea publică a acțiunilor stabilite să beneficieze de o atenție  cât mai îndelungată din partea audienței generale.

Împreună cu parteneri, vom organiza trimestrial întâlniri de lucru pentru creșterea prestigiului vinurilor românești

Trimestrial, Vinul.ro va organiza acțiuni comerciale și de imagine de promovare a diferitelor regiuni și categorii de vinuri, degustări educative, conferințe profesionale, întâlniri de lucru cu partenerii interesați de marketing și inovații în domeniu sau enoturism. Aceste activități vor fi comunicate pe toate canalele echipei noastre, ca și cu ajutorul partenerilor implicați și a partenerilor media. Deja, în ultimii trei ani, numărul comunicatorilor publici interesați de domeniu cu care colaborează Vinul.ro a crescut, ceea ce a condus la o creștere organică semnificativă a audienței generaliste interesate de vin și gastronomie.
Invităm cramele și celelalte tipuri de parteneri interesați să se alăture și în 2023 demersurilor benefice de comunicare în interiorul industriei și către publicul de la noi din țară!