Expoziție și degustare de bucate și vinuri dobrogene în 15-16 iunie, la Hotel Ibis Constanța

Revista Vinul.ro organizează la Hotelul Ibis din Constanța, între 14-16 iunie, evenimentul ”Vinul.ro și bucate dobrogene”, care va cuprinde concursul de vinuri dobrogene (14 iunie, eveniment privat) și două zile de expoziții pentru public, cu acces gratuit, în care se vor putea degusta vinuri locale și produse tradiționale din Dobrogea (15-16 iunie). 

Publicitate
IWCB

Evenimentul este unul complex și se înscrie în seria de preparative pentru sărbătorirea Zilei Naționale a gastronomiei și vinurilor din România, consfințită prin Legea 79 / 2019 (prima duminică din luna octombrie, în fiecare an), și își propune să concentreze atenția opiniei publice din regiunea Dobrogei, ca și din întreaga Românie – și nu numai – asupra diversității și bogăției acestui patrimoniu al regiunii.

Vor expune produse agricole și preparate specifice mici producători agricoli și crame valoroase din zonă, iar reprezentanți ai presei de profil sau generaliste vor reflecta acest eveniment la nivel național. Cu o zi înainte de deschiderea expoziției, va avea loc concursul de vinuri regionale, ale cărui rezultate vor fi anunțate public la conferința de presă de sâmbătă, 15 iunie, orele 13.00. Sâmbătă, după anunțarea rezultatelor concursului și conferința de presă, vom avea lansări de carte, show-uri culinare, proiecții de film.

Publicitate

Reprezentanți ai unor crame valoroase vor spune – și vor exemplifica prin degustare – povestea podgoriilor străvechiului tărâm al vinurilor dobrogene: Alira, Alcovin Măcin, Crama Histria, Domeniile Ostrov, Domeniul Bogdan, Via Viticola Sarica Niculițel, Crama Delta Dunării. 

Va avea loc, cu aceeași ocazie, o proiecție de film documentar despre Dobrogea și o expoziție de cărți despre gastronomie, vinuri și istorie a gastronomiei tradiționale românești.. 

Programul complet al evenimentului

VINERI, 14 IUNIE (activități rezervate specialiștilor și invitaților speciali):
ORA 12.00 – 15.00: concurs de vinuri
Ora  20.00 – 23.00: Cina dobrogeană Domeniile Bogdan & Carmen Paraschivescu„Trei preparate culinare dobrogene în asociere cu vinurile cramei Domeniile Bogdan”

SÂMBĂTĂ, 15 IUNIE (activități deschise publicului larg, cu acces gratuit):

ORA 12.00 – 18.00: EXPOZIȚIE CU DEGUSTARE DE VINURI DOBROGENE ȘI BUCATE TRADIȚIONALE ȘI IDENTITARE, MULTIETNICE ALE COMUNITĂȚILOR DIN DOBROGEA

12.00 – 12.30 Prezentare Dobrogea Grup și degustare la stand
12.30- 13.00 Lansare carte Foodlovers Guide into Romanian Treasures
13.30-14.30 Conferință de presă & anunțarea rezultatelor Concursului de vinuri dobrogene
14.30- 15.30 Show Culinar Dobrogea Grup, sustinut de Carmen Paraschivescuwww.GardaCulinara.ro
15.30 – 16.00 Prezentare de produse naturale, de casă, „Moș Iosif”
16.00 – 18.00 Degustari si prezentări vinuri & food

DUMINICĂ, 16 IUNIE (activități deschise publicului larg, acces gratuit):

ORA 12.00 – 16.00: EXPOZIȚIE CU DEGUSTARE DE VINURI DOBROGENE ȘI BUCATE TRADIȚIONALE ȘI IDENTITARE, MULTIETNICE ALE COMUNITĂȚILOR DIN DOBROGEA

12.00 – 13.00 PREZENTĂRI ȘI DEGUSTĂRI Asociația Slow Food Dobrogea „Experiențe Dobrogene” & „Țăranii Dobrogeni
13.00 – 14.00 Pairing food and wine – „Asociere de produse gastronomice locale cu vinuri dobrogene   – 3 vinuri recomandate pentru 3 preparate culinare”
Prezintă Carmen Paraschivescu, blogger culinar www.GardaCulinara.ro și somelier și Adriana Popescu, reprezentant Vinul.Ro, somelier și blogger de specialitate food & wine