Fashionable, efervescent, gustos: Festivalul blogurilor și vinurilor – prima ediție, primul succes al verii

Text: Adriana Popescu, Alina Miron
Fotografii: Alina Miron, fotohoreca.ro
„…fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalulera păcat să fiarbă așa niște vinuri bune, însă pocalele au spumegat la propriu de la atâta degustat. N-am văzut atâtea vinuri la un loc, în viața mea!” Am început acest articol cu câteva rânduri venite de la Violeta Matei, editor culinare.net tocmai pentru că surprind excelent o parte importantă a atmosferei evenimentului.  Și nu doar 1.200 de vinuri dintre cele 1.700 prezentate și jurizate la IWCB – Concursul Internațional de Vinuri București – ci și preparate culinare de excepție, surprize și premii din partea expozanților – toate astea au fost la Festivalul Blogurilor și Vinurilor, eveniment care a adus împreună peste 50 dintre cei mai buni bloggeri de food, vin, fotografie, călătorie și lifestyle (de la 30 invitați VIP) și circa 300 de participanți – prieteni și apropiați ai acestora și ai noștri și publicul cititor, doritor să îi cunoască și să afle mai multe despre activitatea lor.

Publicitate
Vinarte

18700553_10155606608169505_4918701425220855412_o
A plouat rău sâmbătă dimineața, dar după-amiaza bloggerilor și vinurilor a devenit frumoasă, plină de culoare, arome și bună dispoziție, iar cele două săli de desfășurare de la ARCUB au fost arhipline. Nu ne vom lungi cu textul aici, câteva opinii de mai jos spun totul. Deja oamenii vor o a doua ediție :).
Timpul și implicarea bloggerilor și partenerilor care ne-au fost alături sunt neprețuite. Le mulțumim tuturor celor prezenți datorită cărora a fost posibilă o zi atât de frumoasă, bloggerilor de food care s-au mobilizat extraordinar să ne gătească preparate grozave, celor care ne-au prezentat vinurile favorite, cramelor și expozanților. Cred că, pe lângă partea de networking și veselia voastră, care au animat această ediție, am mai contribuit împreună un pic la dezvoltarea culturii vinului și gastronomiei și în rândul vizitatorilor veniți în număr mare, special să vă cunoască. Mulțumim IWCB România care a făcut posibilă degustarea unor vinuri din toată lumea, unele nu foarte accesibile publicului larg”, Adriana Popescu, organizator Vinul.Ro / Social City Food and Wine.
Plin de lume frumoasă, energică, stilată și talentată, solicitant pentru mine ca fotograf, dar efervescent. M-am distrat cu aparatul foto într-o mână și cu o felie de tort în cealaltă. Din când în când, chiar și cu un pahar, de care însă apucam să mă ating doar olfactiv. Abia ce învârteam și miroseam, că auzeam din două parți <<Alina, ne faci o fotografie?>> Desigur, paharul lăsat puțin deoparte era rapid debarasat. Să nu se încălzească! Un tămbălău relaxant, unul dintre cele mai fashionable, gustoase și spumoase evenimente”, Alina Miron, www.fotohoreca.ro.

festivalul_blogurilor_si_vinurilor_33Felicitari, a fost superb! Lumea nu se mai dadea dusă. La cât mai multe ediții trendy împreună”, Ileana Petrache, www.getmylook.ro.
Sunt ușor nostalgică pentru că a trecut așa repede un week-end minunat, cu multe surprize plăcute pentru mine și multe satisfacții, veselie și oameni minunați alături! Numeroși profesioniști, jurnaliști, bloggeri și prieteni au fost prezenți la această sărbătoare a vinului pentru a explora, degusta și socializa”, Mihaela Negrescu, www.fanteziein bucatarie.blogspot.ro.
O zi foarte drăguță în care mi s-a amintit cât de frumoasă e viața și cât de surprinzători pot fi oamenii din jurul tau, dacă rămâi deschis. (…) Un pahar de vin (sau mai multe), ceva dulce, o vorbă bună, o adiere de vânt cu miros de tei și iată cum viața devine frumoasă prin simplitatea ei. Mulțumesc celor care fac parte din povestea mea și le mulțumesc organizatorilor evenimentului pentru reușita lor de a ne uni împreună, oameni frumoși și pasionați”, Suzana Mira, www.suzanamira.com.

Publicitate

Organizatori: Vinul.Ro, Social City Food and Wine, RezervaunLoc.Ro, Concret PR România.
Eveniment conex IWCB – International Wine Contest Bucharest 2017, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și ARCUB.
Parteneri: Savor HD.TV, Pivot Noir – Ghidul tău de Vinuri. Magazinul Pasionaților de Vin, Books Express, Julius Meinl România, Vinmag, MyCoffee.Ro, SERVE – Clubul Cavalerilor, Liliac, Domeniul Bogdan, Domeniile  Urlați, Vingarden, Podravka România, Morpho-Bucuresti Fabulous Desserts & Macarons, Leonidas Romania, Himalaya Herbals Cosmetics România, 7thheaven România, Sloop.
Invitați bloggeri VIP și parteneri media: Alina Miron – fotohoreca.ro / hobbybucatar.ro, Gabriela Simion, Cristi Dandeș – foodofbucharest, Anne si Max Hartung – lolasbox.com, Ileana Petrache – getmylook.ro, Călin Radulescu – Bucătăria grecească, Simona Crăciun – Tortdebezea.ro, Diana M. Georgescu – Domus PR, Mihaela Negrescu -fantezieinbucatarie.blogspot.com, Ghazaleh Emami – The Socialite, Violeta Matei -culinare.net, Tatiana Bobeică – Dulciurile nu îngrașă, Cristina Toth divainbucatarie.ro, Daniela Niculi – foodforyoursoul.ro, Suzana Mira – suzanamira.com, Geia Manole – alumanole.ro, Roxana Florescu – LightGoodFood, Andra IliașRaluca Vasile, Mihaela Coșerariu, Raluca Zdrobiș, Louise.Ro, Christian & Renata, Elena Stanciu – Zâna Boemă, Wordstylist.Ro, Prajituricisialtele.ro, Social Agenda, Lecturi si Arome, The Gentleman’s Journal, Cristina Călin – Pastry Chef, Horeca România, Răzvan Stoenescu -vin2.ro, Iulian Grigorescu – Pistoane Baricate, Mihai Vasile – Berbecutio.
Sute de fotografii de la eveniment, precum si lista partenerilor expozanti, partenerilor media si a blogerilor si jurnalistilor VIP invitati gasiti si pe pagina noastra de facebook precum si pe pagina Alinei.

festivalul_blogurilor_si_viurilor_2