Comunitate

Comunitate

La Sapata, organic, cu calul!

Crama La Sapata (Delta Dunării) a fost o surpriză plăcută pentu toată lumea la evenimentul Vinul.ro de la Constanţa, vinurile lor fiind apreciate atât în cadrul concursului, cât şi în cele două zile de expoziţie. Hit-ul a fost Aligote-ul deosebit de aromat şi expresiv, urmat de un frizante artizanal rose, din Băbească Neagră, care a mers perfect cu “minunile” pregătite de Carmen Paraschivescu în cadrul demonstraţiei de live cooking. Am vorbit despre specificul terroir-ului, gândirea din spatele vinurilor, dar şi despre importanta promovarii  tradiţiilor regionale de la Sorin Ovidiu Bordea, reprezentant al Cramei La Sapata. [...]

Wine&food, concerte, Wimbledon, ploaie – de toate, pentru toţi la Palatul Parlamentului, în week-end-ul trecut

A fost un week-end plin la Palatul Parlamentului, unde s-a desfăşurat a treia ediţie a celui mai mare eveniment de vin şi street food din România, Wine&Street Food Festival. Vizitatorii au avut la dispoziţie, timp de trei zile, vin şi mâncare pe toate gusturile, concerte live şi memorabilul meci de tenis de la Wimbledon, pe care l-au putut urmări pe ecranul instalat la intrare. [...]

“Vinul.ro & bucate dobrogene” – despre valoarea deosebită și gusturile distincte ale produselor regiunii (Cezar Ioan, invitat la RRA)

După cum bine ştiţi, Vinul.ro a poposit la Constanţa în week-end-ul 14-16 iunie, pentru a pune reflectoarele pe minunatele vinuri şi bucate dobrogene. Prietenii noştri de la Radio România Actualităţi ne-au făcut onoarea de a susţine demersul nostru, invitându-l pe Cezar Ioan să vorbească despre cele trei zile de expo food&wine în emisiunea Deschis de Rusalii, produsă de Florentina Varga. Despre rezultatele concursului de vinuri, valoarea gastronomiei locale dar şi recomandări de winepairing pentru o zi toridă de vară la malul mării, citiţi mai jos. Citiţi şi vă inspiraţi! [...]