Comunitate

Comunitate

Premieră la ediția a 9-a a Concursului de Vinuri Rose – juriul din România punctează alături de experți din străinătate

Din nou la Comana, anul acesta, pe 14 Mai va avea loc cea de a 9-a editie a Concursului de Vinuri Rose românești cu jurații români și străini care vor degusta 16 vinuri rose nearomate (selecționate din 66) și 5 vinuri aromate (selecționate din 8). Concursul național de vinuri rose este organizat de Vin2.ro / Razvan Stoenescu, PistoaneBaricate.ro / Iulian Grigorescu și Oenolog.ro / Laurentiu Horodnic, cu sprijinul Asociației Winelover România.   [...]

A doua ediţie a Conferinţei VITICON a reunit peste 180 de specialişti din domeniul vitivinicol

Cea de-a doua ediție a Conferinței Viticulturii Românești – VITICON 2020, organizată pe 24 februarie, la Poiana Brașov, de către Agricover, unul dintre principalii jucători din agribusiness-ul românesc, a reunit peste 180 dintre cei mai performanți viti-vinicultori, alături de specialiști și reprezentanți ai celor mai mari companii producătoare de tehnologii și soluții integrate pentru protecția plantelor. [...]

În Luna Gastronomiei Românești mai multe restaurante din București afișează meniuri speciale cu preparate autohtone

Am sărbătorit anul acesta, pentru prima dată, pe data de 6 octombrie, Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, zi institută prin lege, după ce a fost adoptată de Parlament, pe 27 martie 2019, la trei ani de la primele demersuri inițiate la Congresul Național de Gastronomie și Vin de Cosmin Dragomir (Gastroart.ro), Chef Nico Lontras (Rare Foods Services) și Cezar Ioan (Vinul.Ro). [...]

La Sapata, organic, cu calul!

Crama La Sapata (Delta Dunării) a fost o surpriză plăcută pentu toată lumea la evenimentul Vinul.ro de la Constanţa, vinurile lor fiind apreciate atât în cadrul concursului, cât şi în cele două zile de expoziţie. Hit-ul a fost Aligote-ul deosebit de aromat şi expresiv, urmat de un frizante artizanal rose, din Băbească Neagră, care a mers perfect cu “minunile” pregătite de Carmen Paraschivescu în cadrul demonstraţiei de live cooking. Am vorbit despre specificul terroir-ului, gândirea din spatele vinurilor, dar şi despre importanta promovarii  tradiţiilor regionale de la Sorin Ovidiu Bordea, reprezentant al Cramei La Sapata. [...]