Pairinguri gourmet food & wine cu Diva în Bucătărie și vinurile SERVE, inspirate de volumul „Gastronomie Românească de secol XXI”

O nouă serie de filmări live în cadrul cunoscutului proiect cu priză la public „Gătesc cu prietenii”, marca „Diva în Bucătărie”, difuzate pe pagina de facebook cu același nume, vine cu o premieră: prezentarea unor rețete inspirate de cartea „Gastronomie românească de secol XXI”, editată de Vinul.Ro, cu sprijinul partenerilor de la crama SERVE Clubul Cavalerilor și Selgros Cash & Carry România. De altfel, vinuri de la crama SERVE vor fi asociate rețetelor gătite de inițiatoarea proiectului, Cristina Toth.

Publicitate
Vinarte

The Book Romanian Gastronomy in the XXI Century was realised with support from the first private winery in Romania / cartea Gastronomie românească de secol XXI a fost realizată cu sprijin din partea primei crame private cu capital străin din România - SERVEVinurile vor fi prezentate de Adriana Popescu (editor Vinul.Ro, absolvent WSET Level  1 și  Winetaste School) care ne va da detalii despre caracteristicile senzoriale, tipicitățile soiurilor folosite, recomandări de servire (temperatură, pahare ș.a.), și explica asocierile alese, precum și alte recomandări. Vor mai fi prezentate și detalii din povestea cramei SERVE, precum și din demersul de documentare care a stat la baza volumului „Gastronomie Românească de secol XXI.

O rețetă gourmet și un vin pe săptămână, începând din 11 iulie

Made by Chef George Topîrceanu, from Centrul Vechi restaurant Suceava: Păstrăv cu sos de hribi preparat în manieră modernă după o rețetă tradițională, pentru cartea Romanian Gastronomy in the XXI Century

Publicitate
IPPU

Gazdele vor prezenta în luna iulie, pentru început, trei rețete, prima urmând să fie difuzată în direct pe 11 iulie, de la ora 19.00. Vă vom anunța din timp și datele celorlate pairinguri, pe măsură ce vor fi stabilite. Până atunci, am aflat însă cu ce ne vom delecta.

1.Salam de biscuiți cu sos de vanilie și sos de fructe de pădure cu reducție de vin rose – inspirație rețeta lui Chef Ioniță Mihăiță – Studio 80, București. Va fi asociat cu un rose vin emblematic  al cramei SERVE, Terra Romană rose 2017 (cupaj de Fetească Neagră și Merlot).

2. „Păstrăv deconstruit cu sos de ciuperci și texturi de legume” inspirat de rețeta gătită la restaurantul Centru Vechi din Suceava de chef George Topârceanu. Proaspătul Rezerva Contelui alb 2017 (cupaj de Riesling, Sauvignon Blanc și Fetească Albă) a fost ales de Adriana să însoțească acest plating, iar dacă veți urmări live-ul veți afla mai multe despre ambele.
Cotlete boierești de porc by Alex Paul, restaurant United

 

3.Cotlete de porc boierești, readaptate cu legume la cuptor, cu un touch french surpriză, inspirat de preparatul lui chef Alex Paul la restaurantul United din Roman, însoțite de unul dintre vârfurile colecției SERVE, excepționalul Cuvee Charlotte 2011 (cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră), descris de Master of Wine,Jancis Robinson ca  “un vin foarte sofisticat cu un aspect glorios – sănătos și nuanţat. Are un nas complex şi plin de viaţă. Unul dintre puţinele vinuri roşii căruia nu trebuie sa-i fie frică de taninuri. Un echilibru excelent, dar şi un viitor pe măsură. Un vin încântător. “

Precizări.  Fotografiile din articolul de față au fost realizate la restaurantele precizate mai sus, pentru documentarea carții de „Gastronomie romanească de secol XXI”.  Cristina va readapta rețetele  din volumul nostru, în manieră proprie, urmând să vi le prezentăm și noi, ulterior.