Gastronomie moleculară japoneză, un fusion spectaculos la Zen

Ceviche din biban de mare, ton și burtă de ton cu jeleu de portocale, maioneză de yuzu, jeleu de mango, spumă de lime, „zăpadă” de wasabi și praf din ulei de măsline, Surf and turf cu vită gătită sous vide și creveți în „baie” de unt clarifiat ori „burete” de iaurt cu înghețată de wasabi și spumă de mango sunt doar câteva  exemple dintre preparatele spectaculosului meniu  Japanese Molecular Cuisine –  un  concept de cină, care a avut loc în premieră pe 26 ianuarie, la cochetul resturant Zen Fusion, de pe strada Vasile Lascar (chiar în incinta hotelului Sarroglia).

Publicitate
Excursii

Mai precis, o serie de feluri fusion care combină ingrediente și arome  din Japonia și Peru, preparate cu tehnici din bucătăria moleculară. Dacă v-am stârnit curiozitatea, iată și cum a arătat meniul complet, pregătit de Chef Iulian Constantin, special pentru acest concept:

sushi_molecular_ZenStarter. Raviola (tip sferă) de supă miso cu vongole și sos de soia, învechit timp de trei ani. Piure de cartofi copți cu unt (cantități egale de unt și cartofi), morcov baby cu semințe de vanilie și mirin, sos de legume, alge kombu și xantana. Spumă din brânză de capră, afumată cu terină de sfeclă roșie și icre din miere de Manuka.
Feluri principale.  Ceviche din biban de mare, ton și burtă de ton, jeleu de portocale, maioneză de yuzu, jeleu de mango, spumă de lime, „zapadă” de wasabi și praf din ulei de măsline.
Surf and turf. Mușchi de vită gătit sous vide cu piure catifelat de telină, creveti gatiti in baie de unt clarifiat și demi-glace cu parfum de wasabi.
Desert.„Burete” din iaurt, cu spumă savuroasă de mango și înghețată de wasabi

Publicitate
Casa Timis

vita_sous_vide_zenMeniul din restaurantele Zen Sushi este foarte variat, de la popularele rulouri cu orez învelite în alge nori – Makisushi -, până la migăloasele bucăți de sashimi, pregătite  sub ochii clienților, supe specific asiatice și o serie de preparate din carne, pește și fructe de mare.
Iulian Constantin, chef și owner la Zen, are peste 15 ani experiență în bucatarie și a  studiat cu maestrul Okuda Yutaka în primul restaurant japonez deschis în București la începutul anilor 2000. În 2014, Chef Iulian a participat la World Sushi Cup din Tokyo, un concurs exclusivist la care sunt invitați doar cei mai buni bucătari.  Iulian a primit, de-a lungul timpului, numeroase diplome și distincții în domeniu pentru activitatea sa.

meniu_molecular_fusion_japonez_zen
Lanțul Zen Sushi are trei restaurante: Zen Sushi Dorobanți, George Calinescu 15, sector 1, Bucuresti, tel. 0722 161 718
ZenSushi Victoriei, Grigore Alexandrescu 56, sector 1, Bucuresti, tel. 0721 755 455 | 0752 022 594
ZenFusion – in incinta Hotelului Sarroglia, Vasile Lascar 59, sector 2, Bucuresti, tel. 0720 353 435
www.zensushi.ro, https://www.instagram.com/zensushi.ro/  https://www.facebook.com/zen.sushi.bucuresti/