Gătești, afli secrete de bucătar, te distrezi și mănânci. Cum sunt atelierele culinare Bucharest Cooking School

De când tot mă tot străduiam să merg la atelierele de gătit ale celor de la Paprika Events, am ajuns în cele din urmă săptămâna trecută, la „Pasta and Wine” – tentată de numele invitatului: talentatul și carismaticul Giovanni Piselli – câștigător de Top Chef – și evident, de tematică.  Chiar mă bucur pentru că am avut câte ceva de învățat (lucruri pe care nu-ți trece prin cap să le cauți pe net și pe care, oricum altfel le înveți la fața locului, exersând), am gătit și am mâncat pentru prima dată niște paste tipice din Sorrento, de unde este Giovanni, care mai rar se fac pe la noi. Mi-a plăcut și cum e gândit conceptul de atelier culinar – gătești pornind de la indicațiile chefului și este și un fel de competiție fun între echipe.cooking_pasta_atelier_1La prima vedere,  pastele pot părea ușor de făcut, dar nu e chiar așa, dacă vrei  să-ți  iasă cu adevărat bune.  „Ai nevoie de creativitate și bună dispoziție„, zice Giovanni, dar aș mai adăuga – și ceva meticulozitate și răbdare – să le modelezi – și gust bun – să le potrivești cum trebuie. Eu, care nu mai făcusem paste artizanale, am fost încântată să le pregătesc la mașina de paste, să tai aluatul, să învăț cum se fac și umplu formele de raviolli și apoi să pregătesc sosurile simple, dar delicioase – pentru că până la urmă asta e esența gustului italian: puține ingrediente, de calitate și gustoase. Am făcut echipă cu Roxana Florescu – blogerița cu lightgoodfood (merci pentru poze, Rox)  și au ieșit chiar prea bune. Am avut de pregătit, așadar, trei rețete:pasta_and_wine_atelier_3

Publicitate
Vinarte

– Scialatielli – sunt un fel de tăiței mai mici decât cei românești, să zicem, și ceva mai lați – cu fructe de mare, preparat tipic din Costiera Amalfitana
Ravioli cu mozarella burrata, creveti si sos de roșii cherry. Am învățat cum se fac în casă formele de raviolli și le-am umplut cu o cremă delicioasă de mozarella cu busuioc – tot pe loc făcută.
Paste cu fasole si midii, preparat tipic napoletan. Sunt cu un sos cu legume, se pun midiile și se adaugă pastele – lăsându-se la fiert.pasta_and_wine _ateleir_4Le-am biruit pe toate în final, am gustat unii de la alții, iar cei de la Private Wine au venit cu câte un vin pentru fiecare rețetă – în ordine: Panciu Cuvee Prestige,  Chardonnay Eduardo Miroglio și Feteasca Albă -Serafim-Licorna.
Merci Anca Birhoată și Giovanni pentru invitație și experiență!

Atelierele de gătiti Paprika Events si Bucharest Cooking School, cu diferite tematici, au loc periodic la Kuxa Studio, pe strada Puțul lui Zamfir nr. 36. Pe pagina lor de facebook le găsiți anunțate din timp.

Publicitate