Investiții de 2017: Drunken Lords în Vama Veche și Lords pe Magheru

Familia Drunken Lords se extinde, de la 28 aprilie, cu un nou local în Vama Veche. De asemenea, la parterul fostului hotel Lido se vor deschide, la sfârșitul anului, câteva spații noi. Cel mai probabil, locațiile de pe Magheru colț cu strada Benjamin Franklin vor atrage multă lume bună din București.

Publicitate
Excursii

Cristi_Opait_antreprenor_Old_City_LidoInvestițiile aparțin aceluiași antreprenor, un tânăr al cărui nume a devenit sinonim cu succesul pe zona de pub-uri și restaurante: Cristi Opaiț. Managerul Drunken Lords și unul dintre cei mai stabili antreprenori în acest domeniu, acesta este deja cunoscut pentru investițiile sale de succes. A pornit pe drumul antreprenoriatului acum doisprezece ani. Noul Drunken Lords, pe care îl va deschide pe 28 aprilie, în Vama Veche, este doar următorul pas către povestea de succes pe care are de gând să o scrie mai departe.

Cristi Opaiț are în plan o altă investiție de anvergură, căreia îi va veni rândul să fie deschisă pentru public la sfârșitul acestui an. A decis să investească în parterul hotelului Lido, un loc cu istorie și poziționat chiar aproape de kilometrul zero al Bucureștiului, pe care mulți antreprenori l-au vizat (și visat) în ultimele două decenii. Hotelul a fost recent închiriat de la propietari, pe o durată de 15 ani, de către omul de afaceri Mohamad Murad, care va investi 5 milioane de euro pentru a-l redeschide.

Publicitate

Cristi Opaiț, antreprenor. Foto: © Fotohoreca.ro

„Nu m-am băgat niciodată, în nici un business, dacă nu am simțit că are potențialˮ, spune Cristi Opaiț, despre cei aproximativ 1000 metri pătrați de spațiu, cu două saloane mari la interior, bar pe colț și terasă la stradă.

„O să fie barul de zi, pe care am de gând să îl leg cumva de strada Franklin, o să avem o porțiune și pe colțul cu piscina. Aici am de gând să deschid Lords, o variantă luxury de la Drunken Lords, dar care își trage denumirea din acel concept. Mă gândeam să fac și un restaurant italian acolo, dar încă sunt în etapa de proiecte. ˮ

„Pe partea hotelieră, știu că sunt foarte multe unități de cazare în zonăˮ, mai spune Cristi Opaiț. „Este hotel Ambasador vizavi și mai sunt o serie de spații de lux, de exemplu Radisson. Nu am nici o emoție, totuși. Chiar așa mă poziționez. Zona Magheru a decăzut în ultimii ani deoarece sunt multe clădiri cu bulină roșie, nu sunt spații de parcare și au fost și niște chirii astronomice.ˮ Asta nu înseamnă că nu are potential, susține antreprenorul cu viziune.  „Pe partea de vinuri, o să lucrăm mai mult ca sigur cu domnul Florin Voica, președintele Asociației Somelierilor din România.ˮ

Care este rețeta succesului în Horeca?

După o atât de solidă evoluție în planul afacerilor și cu multe planuri de afaceri de viitor, Cristi Opaiț este privit ca un exemplu de către mulți antreprenori. Secretul lui? „E simplu: pasiune. Nimic altceva. Dacă o faci fără pasiune, mai bine nu o faci. Este vorba doar de muncă, șapte zile din șapte, atunci când nu sunt plecat în vacanțe. De sacrificii enorme, telefonul deschis la orice oră… Sunt multe, foarte multe lucruri printre care inclusiv fidelizarea clienților, dialogurile personale, implicarea la lucru, efectiv.ˮ

Cristi Opaiţ, acum în vârstă de 39 de ani, a început drumul antreprenoriatului acum 12 ani, în 2005, cu o cafenea în Piața Romană, Galanto. A avut curajul să investească în Centrul Istoric pe vremea în care nu exista nici un fel de trafic pietonal în zonă, iar lucrările de reabilitare a clădirilor de aici abia începuseră. A deschis Vintage, apoi Old City, pe Lipscani, apoi alt Old City, pe strada Franceză. În 2016, Old City de pe Lipscani a fost mutat pe strada Șelari nr. 14. Apoi a preluat Scarlet Pub, de pe strada Smârdan (ulterior rebranduit, cu denumirea de Cliché), iar în aceeași vară a preluat terasa Secret Garden, din apropiere. Când a deschis Drunken Lords, dată fiind poziționarea în gang, nimeni nu-i dădea nici o șansă, dar brandul a avut un succes remarcabil. Acum Cristi Opaiț deține Drunken Lords, cel de-al doilea urmând să fie cel din Vama Veche. În septembrie, urmează un al treilea Drunken Lords, în Floreasca.

Hotelul Lido a fost construit în anii 1930 de către Constantin Angelescu, fost ministru al învățământului, Moștenirorii acestuia l-au revendicat și l-au câștigat definitiv în instanță, în 2010, dar după 17 ani de dispute, timp în care se scrie în presă că ar fi cheltuit un milion de dolari cu procesele. Hotelul a fost închis în acești șapte ani, așadar redeschiderea din iarnă este un eveniment remarcabil pentru industrie, nu doar datorită spațiului generos, ci și datorită istoricului locației, care este una dintre clădirile emblemă de pe Bulevardul Magheru.