Lugo, un restaurant premium, cu decor foarte frumos și prețuri accesibile în centrul Bucureștiului

Credit foto: www.themoment.ro | Geo Curnic 

Lugo Lounge Restaurant s-a deschis de ceva timp în locul fostului Goccia, de pe strada George Enescu, fix în mijlocul Bucureștiului, la Piața Romană.  Am aflat că, de fapt, el funcționează de vara trecută, însă acum mi-a atras atenția și nu cred că întâmplător pentru că, de-abia după preluarea promovării de actuala echipă de comunicare și imagine, am început să îl remarc pe rețetele social media datorită teasingurilor de efect, periodice. (Iată, dacă vreți, nu mă pot abține să nu zic din nou –  încă un exemplu concludent de ceea ce înseamnă comunicare eficientă – pentru că nici măcar locurile cu super vad, premium – așa cum am zis și altădată și nu numai eu – si despre vinuri oricât de bune ar fi – nu se vând singure.)

Publicitate

15202566_1875804439320050_7328726137228203195_n

Mărturisesc că mă așteptam ca restaurantul să aibă prețuri peste media unui loc de acest gen targetat oarecum premium (având în vedere și localizarea și amenajarea), însă acestea sunt neașteptat de bune și o să vă dau câteva exemple mai jos. Amenajarea e, într-adevăr, spectaculoasă – salonul mare este un open space luminos cu tavan pictat foarte frumos și vitrine minimaliste cu ghirlande de verdeață și obiecte decorative de efect, iar celelalte saloane mai mici, de tip încăperi de bistro, au o cochetărie aparte, cu scaune cu desene moderniste vesele și mobilier bleu, cu tentă ușor retro. Este o atmosferă plăcută aici,  cu muzică de lounge, de relaxare, iar servirea foarte bună, iar în sezonul de primavăra-vară, rezervați-vă un loc pe terasă – este absolut de vis, iluminată cu o boltă de spoturi și verdeață multă, o alegere foarte bună potrivită pentru o cină romantică sau în familie.

Publicitate

© www.themoment.ro by Geo Curnic

Revenind la prețuri, vă dau câteva exemple orientative: o porție mare de midii (550 g.) costă 29 de lei, pastele – de la 24 de lei, salatele, deasemenea, în porții generoase cu vită, cu somon, cu fructe de mare la grătar costă între 31 – 35 lei, un fel principal cu carne (miel, vită, rață) și garnituri de la 49 de lei, un desert între 15 -19 lei, iar prețurile vinurilor încep de pe la 71 lei – Davino Iacob, de exemplu spre  90 lei – Sole, spre 120 lei – Chateau Peymouton și Chianti Poliziano. Probabil că v-ați dat seama, meniul este mediteraneean, cu preparate light, sănătoase. Predomină fructele de mare și peștele – de la tartar de somon și ton în crustă de susan, la platouri de fructe de mare la grătar, creveți all forno, salate mediteraneene, risotto și paste, câteva feluri cu miel și vită precum tagliata cu roșii cherry, sos brun și ardei iute,  cu vin alb sau chimichuri, piept de rață cu sos de citrice și miere, iar la deserturi, am remarcat  sufleul de ciocolată cu vanilie și mărul copt.

© www.themoment.ro by Geo CurnicCu ocazia deschiderii oficiale, reprezentanții Lugo ne-au invitat recent la un late media brunch; și iată mai jos cu ce ne-am delectat: platou de startere: crevete cu guacamole, rulou de prosciutto cu gorgonzola, rulou de zucchini cu haloumi, aumoniere cu bacon și brânză de capră, tartar de ton, tartar somon, mini caprese și feluri principale: mușchi de vită cu piure de morcov, anason și ananas; ton în crustă de susan și sos butter lime; paste Primavera cu legume.

Lugo Lounge Restaurant. Str. George Enescu nr. 23. Rezervări la nr. de tel: 0785.238.910 https://www.facebook.com/LugoBucharest/ Instagram: https://www.instagram.com/lugo_bucharest/ http://lugo.ro/