Pairing food and wine de excepție la The Wine Club by Vinexpert: 5 vinuri Chateau Puech Haut cu 5 preparate gourmet

The Wine Club, wine-bistro-ul de pe bulevardul Unirii, nr.20, deschide seria evenimentelor din 2018, pe 17 mai, de la ora 19.30, cu o seară specială food and wine, la care va prezenta unele dintre cele mai bune vinuri  ale celei mai prestigioase case de vinuri din Languedoc – Chateau Puech Haut (între 91 și 97 puncte Parker), asortate cu preparate culinare de chef-ul The Wine Club, Savel Coca.
Participanții vor avea ocazia să deguste vinuri din game pilot ale producătorului francez: Tete de Belier, vinul de gardă par excellence, cu o lungă învechire în barrique, care îi conferă caracterul și eleganța specifice și Prestige, un vin care „vorbește” în special despre fructe, flexibilitate și clasicism. Aceste game au vinuri albe (din soiuri de struguri Rhone precum Roussanne, Marsanne și Viognier), roșii (din Grenache, Syrah și Carignan), dar și două rose-uri fabuloase, reprezentante ale stilului “blanc de rose”.
La eveniment va fi prezent Anthony Hudry, export manager al Chateau Puech Haut, un adevărat trendsetter în domeniu.
Meniu
Chateau Puech Haut Prestige Blanc (Roussanne, Marsanne și Grenache blanc)
cu Ciuperci umplute cu mix de brânzeturi nobile și praz
*
– Chateau Puech Haut Tete de Belier Blanc (Roussanne, Marsanne si Grenache blanc)
cu Ruladă de curcan umplută cu spanac și brânză Brie
*
– Chateau Puech Haut Prestige Rose (Grenache & Cinsault)
cu Fantezie din Tartar de ton, somon și avocado
*
– Chateau Puech Haut Prestige Rouge (Syrah & Grenache)
cu Mousse de iepure cu jeleu de Syrah, în stil Languedoc
*
– Chateau Puech Haut Tete de Belier Rouge (Syrah, Grenache, Mourvedre, Carignan)
cu Specialitatea chef-ului: Pulpă de berbecuț maturată în Prestige Rouge, ghimbir și rozmarin, gătit încet și flambat cu Armagnac.

Publicitate
Excursii

Preț: 150 lei/persoană. Rezervările sunt necesare. Tel.:0740.166.023. E-mail:wineclub@vinexpert.ro
Așa cum Vinexpert și-a obișnuit clienții la astfel de evenimente, în această seară, se pot cumpara/comanda vinurile prezentate, accesorii pentru vin și pahare Riedel la prețuri speciale cu reducere de 15%.
Chateau Puech Haut s-a născut din visul ambițios al lui Gérard Bru, un industriaș pasionat, care a pornit de la zero, cu podgoria proprie și un castel în stilul marilor vinuri Bordeaux; situat la porțile orașului Montpellier din municipiul Saint Drézéry, acesta a devenit în scurt timp un fanion în regiunea Languedoc și un reprezentant al noului curent œnologie din Franța.