Premiile de excelență Vinul.ro 2019, decernate în 27 septembrie la Palatul Parlamentului

176 de vinuri de la 37 de crame românești au fost înscrise de către producători în cursa pentru Premiile de excelență Vinul.ro 2019 – care anul acesta se vor decerna (în 27 septembrie, de la orele 19.00) în cadrul Wine and Street Food Festival, împreună cu Premiile GastroArt.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Ambele decernări se înscriu în contextul declarării primei duminici a lunii octombrie drept Zi națională a gastronomiei și vinurilor din România, proiect inițiat de Chef Nico Lontras, Gastroart și Vinul.ro și tradus în proiect de lege promovat de deputatul brașovean Mihai Mohaci, cu sprijinul lui Alexandru Petrescu și Adrian Neag, de la Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism Brașov

Prin anunțarea medaliilor în prima zi a Festivalului, se vor crea premisele ca publicul vizitator al evenimentului să poată degusta în mod direct, în următoarele două zile, medaliații – care vor beneficia de o expunere imediată în atenția amatorilor și profesioniștilor.

Publicitate
IPPU

Un aspect important – și care merită cunoscut atât de membrii industriei producătoare cât și de consumatori – este că, în funcție de punctajele obținute în jurizările pentru Premiile de excelență Vinul.ro, o parte dintre vinuri vor fi recomandate de către revista noastră marilor retaileri, în cadrul diferitelor colaborări actuale (cum ar fi „Auchan și Vinul.ro vă recomandă!”, deja în vigoare) sau viitoare. Cramele și vinurile înscrise vor avea, astfel, și un beneficiu comercial direct, în afara celui de imagine.

Proiectul – Premiile de excelență Vinul.ro și Premiile GastroArt, împreună cu organizarea unui număr de șase conferințe pe tema identității naționale prin gastronomie și vin – este finanţat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”. Proiectul este sprijinit și de către Grupul City Grill.