Wine Master Solution – proiecte caritabile în valoare totală de 38.000 lei pentru Centul Școlar de Educație Incluzivă Cristal din Oradea

În cadrul proiectului Vinul.ro #VinulRomanescFaceBine – de promovare și de recunoaștere publică a proiectelor de resonsabilitate socială și de binefacere – publicația noastră a fost partener media care a sprijinit, de-a lungul anilor, diferite acțiuni. Una dintre acestea – inițiată în 2013 de Dan Cornel Săvulescu și Roxana Sabou, pe atunci la crama SERVE din Ceptura – a continuat peste ani prin firma lor, Wine Master Solution, și a adus laolaltă și alte crame sau branduri de alimente dornice să facă bine. E vorba de o serie de licitații caritabile și vânzări însoțite de donații menite să sprijine www.vazauz.ro – Centrul Școlar de Educație Incluzivă CRISTAL (CSEI), din Oradea. Am aflat de la inițiatori mai multe detalii pe care suntem bucuroși să le facem cât mai vizibile – cu scopul de a oferi și altora posibile modele de acțiune care promovează binele și agregă comunitățile vinului în demersuri care depășesc valoarea hedonistică și au efecte benefice de impact real.

Publicitate
Vinarte

2013 este anul primei campanii – un buget de 10.000 lei pentru un scaun special și alte obiecte necesare

În decembrie 2013, cu ocazia lansării rose-ului Terra Romana 2013 (era un eveniment deosebit la vremea respectivă), restaurantul Graf din Oradea a găzduit o licitație caritabilă de vinuri de colecție SERVE. La inițiativa lui Dan Săvulescu și a Roxanei Sabou, reprezentanți ai cramei, sticle de Cuvee Charlotte și Cuvee Amaury, blend-urile roșii și albe cele mai reprezentative ale cramei, au fost licitate. Încasările (10.000 lei) au fost donate direct Centrului CRISTAL, care a achiziționat din Olanda un scaun special pentru copiii cu dizabilități și a achiziționat diferite ale obiecte necesare activității. “La acest centru, director este doamna Ramona Vesa, soția directorului de vânzări de la Romconex Oradea, unul dintre cei mai buni și corecți parteneri ai SERVE – așa am aflat despre activitatea și nevoile acestei școli”, ne-au declarat autorii inițiativei.

Între septembrie 2018 și februarie 2020 s-au alăturat și alte crame – alți 18.000 de lei pentru leagăne

“Odată cu înființarea firmei noastre, Wine Master Solution SRL, am reluat colaborarea cu CSEI Oradea”, își amintește Dan Săvulescu: “Școala fiind de stat, conform noilor legi și regulamente, nu mai avea voie să primească sponsorizări și donații în bani, ci putea primi doar donații în obiecte care să se plieze pe domeniul activității acesteia. Ca să putem achiziționa aceste leagăn am organizat, între septembrie 2018 și februarie 2020, mai multe sesiuni de degustări la care participanții au achitat diverse sume, iar profitul rezultat din degustări a condus la achiziția a trei leagăne speciale, în valoare totală de 18.000 lei. Leagănele au fost achiziționate de Wine Master Solution și donate / montate conform legii la CSEI Oradea”. Pe parcursul acestor evenimente, cramei SERVE i s-au mai adăugat și altele, care au participat cu vinuri: Petro Vaselo, Rotenberg, Aurelia Vișinescu, Girboiu, importatorul Parmafood (vinuri Frescobaldi). Restaurante ca “La mama” și “Gargantua” au sprijinit / sponsorizat și ele proiectul, iar alte branduri s-au alăturat, după puteri: Angus Sud Oltenia, Hochland, Aqua Carpatica. 

Publicitate

Pandemia a oprit degustările caritabile, dar Wine Master Solution s-a reorientat – a rezultat un buget de 10.000 de lei pentru o tablă specială

Odată cu instalarea pandemiei COVID 19, degustările nu au mai putut fi organizate, își amintește Dan Săvulescu: “Dar ne-am orientat spre vânzarea de vinuri premium, online, din portofoliul SERVE Ceptura. Am stabilit ca ei să livreze o cantitate limitată de vinuri care să fie semnate de enologul Aurel Rotărescu și de CEO-ul companiei, Mihaela Tyrel de Poix, iar 50% din valoarea de vânzare a mers către achiziționarea unei table interactive speciale pentru copiii cu dizabilități de văz sau auz, în valoare e cca 10.000 de lei”. Au fost oferite pachete conținând sticle de Terra Romana Milenium alb și roșu, Cuvee Charlotte și Cuvee Amaury, dar și Cuvee Guy de Poix 2016 – Feteasca neagră de 90 de puncte Parker, primul soi românesc care s-a bucurat de o asemenea recunoaștere. Tabla a fost deja donată și montată la CSEI Oradea și așteaptă ca, începând din februarie 2021, să fie folosită de copii”.

Cine este Wine Master Solution

Fondată în 2016 de către Dan Cornel Săvulescu, căruia i s-a alăturat și Roxana Sabou (ex-SERVE Ceptura) pe partea de marketing, compania Wine Master Solution oferă servicii de consultanță pentru afacerile cu vin. „Serviciile noastre sunt adaptate producătorilor de vin, distribuitorilor, restaurantelor, dar și persoanelor fizice care au nevoie de asistență în managementul operațiunilor comerciale și logistice. Construim relații de lungă durată și bazate pe respect. Având o experiență vastă în comercializarea vinurilor, scopul nostru este de a ajuta clienții noștri să își îmbunătățească activitățile și să își atingă obiectivele”.